Baba

Anyatej fejés kényelmesen

A Philips AVENT több mint 30 éve támogat, hogy a legjobbat adhasd kisbabádnak. Termékeink tervezésénél kombináljuk a szeretetet és az innovációt hogy a szoptatás a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen Számodra, és kisbabád a legjobbat kapja.
2017. Október 03.

A mell fejésére a következő okok miatt lehet szükség:

  • az emlő túltelődött, vagy a tejtermelés megindítása, növelése a cél,
  • a baba nem akar szopni (már mindent kipróbáltunk), de a lefejt tejet szívesen issza. Ebben az esetben adjuk meg neki az esélyt, hogy minél tovább anyatejet kapjon,
  • amikor az anya és csecsemője valamiért el van különítve,
  • a csecsemő túl gyenge a szopáshoz (koraszülött, beteg),
  • néhány hónap után vissza kell mennünk dolgozni,
  • a nap folyamán olyan elfoglaltság akad, ahová nem vihetjük magunkkal a gyermeket.

Fejéssel hosszú hónapokig is fenntartható, sőt fokozható a tejtermelődés. A sikeres fejés lapfeltétele a kitartás és a türelem. Higgye el, megéri a fáradságot! Biztosan eltart néhány napig, amíg a megfelelő módszert megtaláljuk, eleinte csak pici mennyiséget tudunk lefejni, de napról-napra szaporodik az adag.Fejni lehet kézzel, vagy mellszívó készülékkel. A nagyteljesítményű elektromos gépeket többnyire a kórházakban használják. Nagyon jól segítik a kezdeti csomók felszívódását, az anyatej termelés megindítását. Sokféle mellszívó készülék van forgalomban, fontos azonban, hogy jó minőségű, könnyen tisztítható, egyszerűen kezelhető legyen, ne okozzon fájdalmat, sérülést a mellen.

A Philips AVENT kézi mellszívót a tejleadás serkentésére tervezték a baba szopómozgásának utánzásával. Használata kényelmes, hiszen a fejéshez már nem kell előre dőlni, a készülék kényelmesen, hátra dőlve is használható. A Philips AVENT elektromos mellszívója a kézi mellszívók előnyeit emeli egy következő szintre. A három különböző szíváserrőségi fokozat mellett a gyengéd, stimuláló beállítás segíti az anyatej gyors, természetes, hatékony és könnyed fejését.

A fejéshez mindig teremtsünk tiszta körülményeket

Készítsünk elő egy tiszta, vasalt tetra pelenkát. Erre készítsük elő a fejéshez szükséges eszközöket, melyeket sterilizáltunk. Az anya alaposan mossa meg a kezét, mellét öblítse le, majd tiszta, erre a célra használt törlőkendővel törölje meg. A legfontosabb, hogy felkészüljön lelkileg, akarja, bízzon benne, hogy a fejés sikeres lesz. Ehhez türelemre van szükség. Miközben fejünk, ne figyeljük állandóan a mennyiséget. Leghamarabb tévénézés vagy beszélgetés közben gyűlik össze a kívánt mennyiség (eleinte minden cseppnek örülünk!).

A fejés akkor igazán hatékony, ha kiváltódik a tejadó reflex. Ha ezt sikerült elérni, akkor több sugárban, folyamatosan és gyorsan jön a tej, és kevés idő alatt is végezhetünk a fejéssel. A reflex beindulásához lazítsunk, hallgassunk nyugtató zenét, gondoljunk a babára. Biztosítsunk nyugodt légkört. Masszírozzuk a mellet lágyan az emlő felső részétől az emlőbimbó felé haladva. Simítsuk körül az egész mellet.Ha a tejtermelés fokozása érdekében fejünk, akkor mindig csak azt a mellet ürítsük ki, amelyikből a baba szopott. Legyen türelmes, nyugodt, akkor is, ha a tej ürülése nem indul meg azonnal. A fejés gyakran unalmas, monoton lehet, de mindenképpen megéri a fáradozást, ha a csecsemő jóllakottan mosolyog ránk etetés után!Az anyatej lefejésével kapcsolatos kérdésekben is bátran kérje védőnője segítségét!

Anyatej fejés kényelmesen

Egészséges kezdet az egészséges jövőért!

Szoptatás – kulcs gyermeked egészségéhez. Az anyatej természetes védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben és olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a baba egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. A Philips AVENT több mint 30 éve támogat abban, hogy a legjobbat adhasd kisbabádnak már az első naptól. Termékeink tervezésénél kombináljuk a szeretetet és az innovációt annak érdekében, hogy a szoptatás a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen Számodra, és hogy kisbabád mindenből a legjobbat kapja élete első napjától.