Baba

Az én gyerekorvosom

Új lakosok voltunk a kerületben, első babámat vártam, fogalmam sem volt, kit válasszak majd gyerekorvosnak. A védőnőnk azt mondta, szerinte Lengyel Boglárka illik hozzánk. Akkor még nem is tudtam, mennyire igaza volt!
2011. Február 16.

Éppen nekünk való! – gondolta az első találkozás után Geng Imola, a két és fél éves Boróka, és 13 hónapos Botond édesanyja.

Az én gyerekorvosom

Dr. Lengyel Boglárka

Orvosi tanulmányait Pécsett kezdte, majd a SOTE-n fejezte be. Huszonkét éve gyerekorvos. Dolgozott vidéki kórházakban, országos intézetekben, és most háziorvosi praxisban. Tizennégy éve foglalkozik homeopátiás gyógymóddal.

Sok évig oktatott homeopátiát orvosoknak, szülőknek, gyógyszerészeknek, védőnőknek. Két tizenéves gyereke van, Eszter és Marci. Jógázik, ír, japán kalligráfiás klubot támogat, meseterápiát tanul, és időről időre hátára veszi a zsákját, hogy elinduljon a keleti világ felé. Ahogy ő fogalmaz: szemlélődik.

Nyugalmat áraszt

Vasárnap vittük haza Borókát a kórházból, és hétfő reggel jött is a doktornő meglátogatni a kis újszülöttet. Apa dolgozott, édesanyám főzött nekünk, én az ágyban a picikémmel, aki vagy épp aludt, vagy szopizott, más választás nincs, és olyan ünnepi, ismerkedős hangulatú volt az az első, otthon töltött reggel. Nagyon jó érzés volt, hogy ezt a békét egyáltalán nem zavarta meg a doktornő érkezése.

Már a megjelenése is finom, kedves, az én gyerekeimet megnyugtató, nem fehér köpenyes, hanem harmonikus, keleties hangulatú. A gyerekek mindig nagy szemekkel pásztázzák végig, milyen szép dolgot hord ezúttal. Kedvenceink persze az ásványos nyakláncai.

Természetes megoldások

A mi doktornőnk nem erőltetett ránk sohasem felesleges beavatkozást, gyógyszert. Számomra külön öröm és meglepetés volt, amikor megtudtam, egyébként az interneten véletlenül rábukkanva, hogy homeopátiával is foglalkozik. Én már többször gyógyítottam magam a homeós bogyók segítségével, de a gyerekeknél csak az ő útmutatását kérve alkalmaztam. Tiszta kis szervezetük hihetetlen sikerrel győzi le a homeopátia segítségével a fertőzéseket és egyéb egészségügyi problémákat.

Örülök, hogy a doktornő nem tart felelőtlen anyának, amiért a picikék könnycsatorna-dugulását átmosás helyett inkább cseppekkel és levendulás krémes orrnyereg-masszírozással oldottuk meg.

Figyel az alkatra

Azt pedig szerintem minden hasonló cipőben járó anya tudja, milyen jó dolog, hogy igencsak vékonyka Boróka lányom gyarapodását nem tápszerrel turbózta fel, hanem inkább megfigyelte a gyerek alkatát és persze a szüleiét is. Kicsit besárgultan és vékonykán indult Borcsika első hete, de bizalmat kaptunk, hisz ügyesen szopizott, és nagy örömmel tette ezt 17 hónapos koráig. Nagyon ritkán beteg. Persze egy-két riadalom minket sem került el. Borcsinak hólyaghurutja lett. Bizony, antibiotikum kellett, meg sok folyadék. Ez utóbbi nem ment könnyen a kis kétévesnek. Szerencsére a doktornőnél épp ott lapult a fiókban egy kis porcelánelefánt, akivel otthon sok-sok vizet lehet inni, mert azt az elefántok nagyon szeretik. Ezt már Borcsika is megértette.

Boróka kisöccsét pedig, akit még mindig nem lehet letenni a vizsgáló asztalra, annyira kapaszkodik belém, ölben tartva is meg tudja vizsgálni. Ránéz, beszél hozzá, és elmondja neki, mi fog vele történni. Ez legtöbbször beválik. Az, hogy sms-ben, e-mailen is bármikor elérem, csak hab a tortán.Azt hiszem, a mi doktornőnk hozzáállása, munkája jó példa arra, hogyan lehet kedvességgel, odafigyeléssel, színes hangulattal ellensúlyozni az egészségügy sokszor siralmas körülményeit.

Írj nekünk Te is a gyerekorvosotokról! [email protected]

Forrás: Kismama magazin