Baba

Babalestől az oviprogramig – Díjat nyert a Szent János Kórház

A legjobb családbarát gyakorlatot díjazta a szakmai zsűri, olyan innovációkért ítélte oda a díjat, amelyek a járvány idején segítették a családokat.
2021. Június 17.
Babalestől az oviprogramig - Díjat nyert a Szent János Kórház (fotó: Getty Images)

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén a hagyományostól eltérő módon kereste a kórházak életében előforduló legjobb családbarát gyakorlatokat. A Családbarát Kórházi Innovációk – Járvány idején című pályázat szakmai zsűri díját az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház kapta a Babales program, az Együtt program, az Online Szülésfelkészítő tanfolyam és a Stroke ovi program komplex pályázatával.

A Szent János Kórházban évek óta folyamatos a törekvés a családbarát szemlélet egyre magasabb szintű megvalósítására, így a járványhelyzet miatt kialakult igényekre is igyekeztek gyors és szakmailag is kiemelkedő megoldásokat nyújtani – olvasható a kórház közleményében.

Olyan innovatív megoldásokkal segítették a családokat a járvány ideje alatt is, mint a 8 hetes online szülésfelkészítő tanfolyam, vagy az online Stroke ovi, ami mesés formában ismerteti meg a gyerekekkel a stroke főbb jeleit, akik így baj esetén, időben tudnak segítséget hívni idős rokonaikhoz. A kórház Baba-Mama-Papa programja pedig a gyermekek születése körüli időszakban felmerülő mentális problémákkal küzdő szülőknek nyújt kórházi segítséget, ami a járvány idején online csoport formájában is a családok rendelkezésére állt. A Babales programban lehetővé vált, hogy az otthon lévő családtagok webkamerán láthassák kisbabájukat a nap bármely szakaszában.

“A világjárvány az egészségügyben dolgozóknak különösen nagy terhet jelentett, de ebben a helyzetben is mindent megtettünk a betegek legmagasabb szintű ellátása érdekében akár a kórházban, akár online megoldásokkal. A vírus nem szabhat határt a megújulásnak, betegeink segítése érdekében minden munkatársunk elkötelezetten dolgozik” – áll a közleményben.

Forrás: Szent János Kórház