Baba

Béltisztítás torokfájásra

Az angliai Ésszel a Tudományról kampány munkatársai évek óta összeállítanak egy listát arról, hogy melyek a legdöbbenetesebb áltudományos celebkijelentések. A kampány célja, hogy gátat vessenek a butaság terjedésének.
2012. Január 03.

Vastagbél és torokfájás

A 2011-es év „nyertesei” között szerepelt egy valóságshow sztár,Nicole Polizzi, egy republikánus elnökjelölt, Michelle Bachmann, valamint az amerikai énekes-dalszerző, Suzi Quatro is. Utóbbi a Daily Mail nevű lapnak adott interjúban számolt be arról, hogy állandóan visszatérő torokfájására nővére tanácsát megfogadva – aki szerint minden betegség a vastagbélből indul ki – béltisztító kúrába fogott, és naponta elfogyasztott egy tasak vastagbéltisztító port gyümölcslébe keverve, ami óriási javulást okozott nála. Melita Gordon gasztroenterológus azonban cáfolja azt a nézetet, miszerint a vastagbél lenne minden betegség melegágya, és bár valóban szerepe van néhány betegségben, a torokgyulladás – amit egy orron és szájon át bejutó vírus okoz – semmiképpen nem tartozik ezek közé.

Oltás és szellemi hanyatlás

Michelle Bachmann televíziós szereplése során mesélt egy hölgyismerőséről, akinek a lánya a méhnyakrák megelőzésére kapott HPV-oltás következtében szellemileg visszamaradottá vált. A kampány igazgatója, Tracey Brown azért tartja igen veszélyesnek a hírességek ilyetén nyilatkozatait, mert a közvélemény hajlamos ezeknek feltétel nélkül hitelt adni, így a fentihez hasonló mondat sokakat elriaszthat az amúgy igen hasznos, megelőző oltás beadatásától.

Bálnasperma

A harmadik ismert személy, Polizzi tette talán a legmegdöbbentőbb megállapítást, mikor kijelentette, azért nem kedveli az óceánpartokat, mert ott sok a cápa, továbbá a bálnák spermája miatt túl sós a víz. Simon Boxall oceanográfus azonban cáfolja ezt a tételt, mivel ahhoz rengeteg bálnára lenne szükség, hogy a spermájuk megérződjön az óceán vízén.

Dögös lábak

Végezetül álljon itt még egy áltudományos megállapítás Christian Louboutin, francia cipőtervező szájából, aki egy partin hallotta valakitől, hogy a magas sarkú cipő azért teszi vonzóvá a női lábat, mivel abban a láb pont olyan pozícióban van, mint orgazmus közben. Vagyis, ha ilyen helyzetben tartjuk a lábunk, számíthatunk rá, hogy nemsokára csodás élményben lesz részünk. Kevan Wylie szexuális tanácsadó szerint, az még megeshet, hogy egy nő valóban ilyen pózban tartja a lábát orgazmus közben, de ebből korántsem következik, hogy valahányszor felveszi ezt a pózt, orgazmusa lesz.

Forrás: Medipress