Baba

Bringatúrák a családnak

Bringázni jó, egészséges és környezetbarát. Még kicsi gyerekekkel is remek túrákat tehettek! Ötletek tapasztalt bringástól!
2011. Június 30.

Pécs és környéke

A régióban számos családoknak és kezdőknek is ajánlott túraútvonalat találhatunk. Az abaligeti barlangba vezető kerékpártúrát a gyerekek nagyon fogják élvezni! Mindössze 38 kilométer, és a barlang után még a denevérmúzeumba is betérhettek!

Belépő a barlangba és a denevérmúzeumba: 1150 Ft

Dunakanyar

Kerékpártúra a Budapest-Vác-Szob útvonalon, mely jobbára a Duna menti kerékpárúton halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban gyönyörködhetünk. A túra során néhány rövid szakaszt kivéve sík vidéken és kerékpárúton pedálozunk. Kezdő kerékpárosként, gyenge erőnléttel is bátran nekivághattok.

Nézzétek meg például ezt: Budapest-Vác-Szob, 44 kilométer, az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetitek a folyam látványát, betekinthettek a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét.

www.dunakanyar.hu

Pilis-Visegrádi-hegység

A hegység nyugati felében és a Budai-hegységben létrehozott erdei kerékpáros-útvonalak közös jellemzői, hogy az utak színei a turistautakhoz hasonlóan egy-egy útvonalhoz kapcsolódnak, a kék a táj gerincútvonalát jelöli, mely a kevésbé edzett kerékpárosok számára is teljesíthető. A piros a gerincútvonalon túrázó sportosabb hegyi kerékpárosok számára készült. A zöld jelzésű utak a gerincúthoz kapcsolódó utakat jelölik függetlenül azok nehézségétől.

Kerékpártúra-ötleteket itt találsz.

Forrás: Kismama magazin