Baba

Nagyon aranyosan reagált a dédi, amikor megtudta, hogy dédunokája az ő nevét kapta

Szívmelengető családi pillanat, amikor a dédnagymama megtudja, hogy nemrég született dédunokája részben az ő nevét viseli.
2023. Március 11.
dedi dedunoka
(Kép forrása: Andrew Ferrante via Storyful/Good Morning America)

Leanna Ferrante osztott meg egy nagyon kedves családi pillanatot nagymamájáról és újszülött kislányáról. A Good Morning America is közzétette a videót, amin Ferrante nagymamája – és a kislány dédnagymamája – üdvözli őt és az újszülött babát, akinek akkor tudja meg a nevét.

Hihetetlenül aranyosan reagál, amikor elmondják neki, hogy ő és a kisbaba ugyanazt a középső nevet viselik.

„Ő Mia Jean” – mondja az édesanya. Erre a dédi csodálkozva felkiált: „Ez az én nevem! (…) Bizony, ez az én nevem!” – mondja boldogan, miközben megöleli és megpuszilja unokáját, megsimogatja a babát, és köszönti Mia Jean-t, majd a kislány apukáját.

Második keresztnevet Magyarországon is lehet adni a babának – a törvényi szabályozás szerint kettőnél több keresztnév viszont nem kerülhet az anyakönyvi kivonatban. Külföldön népszerűbb a második keresztnév adása, de nálunk sem annyira ritka, hogy valaki több keresztnevet kap. Nemrégiben ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb lány és fiú utóneveket, amiket második névként viselnek.