Baba

Ezért annyira különlegesek a májusi babák

A kutatások szerint a születési hónapnak sokkal nagyobb hatása van a személyiségünkre, mint gondoljuk (akár hiszünk az asztrológiában, akár nem). Lássuk, miért előnyös, ha valaki májusban születik!
2019. Május 24.
MIlyen, aki májusban született?

Nagyon szerencsés

Egy 2004-es internetes felmérésből – melyet több mint 40 000-en töltöttek ki – a májusi születésűek szerencsésebbek vallják magukat, mint azok, akik máskor születtek. Richard Wiseman, a kutatást vezető pszichológus szerint ennek egyik oka, hogy a szülők máshogy viselkednek a kisbabákkal nyáron, mint télen, de az étrend és a szabadban töltött idő is befolyásolhatja a gondolkodásmódunkat.

Optimista

Szintén Wiseman nevéhez fűződik az a kutatás, melyben azt vizsgálták, ki mennyire tartja magát optimistának. A májusiak összességében pozitívabban álltak a világhoz, mint azok, akik az őszi vagy téli hónapokban születtek. A szakemberek szerint ennek a hátterében az áll, hogy a több napfényes óra jó hatással van a dopamintermelődésre, arra az agyi vegyületre, mely többek között a jutalom- és élvezetközpontunk működéséért felelős. 

Inkább bagoly, mint pacsirta

Lehet, hogy szülőként kevésbé örülünk annak, hogy alig tudjuk ágyba dugni a gyerekünket, de vigasztaljon az a tudat, hogy a bagoly típusú emberek gyakran kreatívabbak, mint a hajnalban ébredő pacsirták. Ugyanakkor a születési hónap nem befolyásolja azt, hogy mikor ébred valaki. 

Alacsonyabb nála a légúti betegségek kockázata

Egy 2015-ös, a Journal of the American Medical Informatics Association című szaklapban megjelent kutatás eredményei szerint a májusban született kisbabák és gyerekek között a legkevesebb a krónikus légúti betegséggel küzdő, vagyis náluk a legkisebb például az asztma vagy a légúti fertőzések rizikója.

Ritkábban allergiás

A májusi gyerekek a legkevésbé hajlamosak az asztmára, légúti allergiára, szénanáthára, ekcémára és egyéb allergiás megbetegedésekre (a leggyakrabban az ősszel és télen születetteket érintik ezek a problémák). (Cikk forrása: mother.ly)Ezt is érdekelhet: