Baba

Ezt a nevet kapta a kórház előtt hagyott 6 hónapos kisfiú

Nagy valószínűséggel az anyukája volt az a nő, aki a kórház előtt hagyta az egészséges kisfiút, akit hamarosan örökbe adnak.
2024. Január 31.
Alvó kisbaba

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a napokban egy 6 hónapos, egészséges kisbabát hagytak egy olasz kórház előtt. Az eset igen nagy port kavart, a kicsit magára hagyó nőt ugyanis keresi a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt.

Sokak szerint nem érdemel büntetést az arcát maszkkal elfedő nő, akit a térfigyelő kamerák felvételei alapján próbálnak beazonosítani: egy 6 hónapos kisfiút már nem lehet a babamentő inkubátorba tenni, így a legjobb szándékkal sem tudta volna ott hagyni a gyermeket, aki az orvosok szerint is jól táplált, gondosan ápolt és mosolygós.

Így köszönt el a kicsitől

Múlt hét pénteken érkezett el az idő, hogy búcsút vegyen a kisbabától az a nő, aki az Aprilia városában található kórház sürgősségi osztályát találta a legmegfelelőbb helynek a kisfiú számára: minden bizonnyal azért döntött így, mert ott mindig nagy a sürgés-forgás, ezért biztos lehetett benne, hogy gyorsan felfigyelnek majd a magára marádt csecsemőre.

A gyermeket a babakocsijában hagyta a kórháznál, az első, aki felfigyelt rá, egy fiatal mentős, Sara Fanella volt. „Azonnal megakadt a szemem az őrizetlenül hagyott babakocsin. Odamentem hozzá, és egy ébren lévő, mosolygós kisbabát láttam benne. Megkérdeztem a várakozókat, hogy kihez tartozik a kisfiú, azt mondták, az édesanyja valószínűleg a mosdóba ment, körülbelül 5 perccel ezelőtt” – mesélte az olasz sajtónak.

A mentős azonnal sejtette, hogy valami nem stimmel, ezért a kollégái segítségével keresni kezdte az anyukát, hiába. Nem sokkal ezután a babakocsiban találtak egy kis csomagot, amibe egy váltás ruhát, pelenkát, tápszert és egy félig üres cumisüveget tettek korábban. „Abban a pillanatban összeállt a kép, megértettem, hogy egy elhagyott kisbabát találtam. Rögtön jeleztük az orvosoknak és értesítettük a rendőrséget” – folytatta a beszámolót a mentős.

„Bár lejárt a műszakom, késő estig vele maradtam, szerettem volna biztonságban tudni. Amikor Lucas-nak szólítottuk, elmosolyodott, így ezt a nevet kapta. A kollégák megvizsgálták, megállapították, hogy teljesen egészséges, és még aznap este ideiglenes nevelőszülőkhöz vitték. Úgy tudom, a kórház egyik dolgozója is szeretné Lucast örökbe fogadni, hála az égnek nagyon sokan vannak, akik gondját viselnék” – tette még hozzá Sara.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via