Baba

Babakocsijában hagytak a kórház előtt egy 6 hónapos kisfiút

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak, hogy féléves korában hagynak magukra kisbabákat azok a szülők, akik valami miatt nem tudják gondját viselni a gyermeküknek.
2024. Január 28.
6 hónapos baba

Azoknak a kisbabáknak az életét hivatottak megmenteni azok a babamentő inkubátorok, amiket számos hazai kórházban is megtalálunk.

Ezekbe a babájukról lemondó szülők a nap 24 órájában betehetik a babájukat, anélkül, hogy tettükért felelniük kellene, hiszen nem sodorják veszélybe a kicsiket.

Péntek este az olaszországi Aprilia kórháza előtt azonban babakocsijában hagyott ott egy nő, feltehetően az édesanya egy 6 hónapos kisfiút, akiről a vizsgálatok után megállapították, hogy teljesen egészséges.

A térfigyelő kamerák felvételeit visszanézve csak annyi látszik, hogy az arcát maszkkal gondosan elfedő nő a kórház sürgősségi osztályának bejárata előtt hagyja a babakocsit, majd sietve távozik.

Mivel ő nem élt a babamentő inkubátor kínálta lehetőséggel, kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult ellene, igaz, egyelőre a kiléte nem ismert. 

A kisfiút ideiglenes nevelőszülőknél helyezték el, és a hivatalos ügyek intézését követően örökbe adják.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via