Kisgyerek

Levelet találtak az elhagyott baba mellett, ez állt benne

A feltételezések szerint az édesapja hagyta magára a pár hetes babát egy milánói bérház egyik lakásának ajtaja előtt. A kicsi mellett egy levelet is találtak.
2024. Február 11.
újszülött kisbaba puha takaróban

Február első napjaiban hagyták magára a körülbelül 1 hónapos kisfiút Milánó külvárosi részében, egy bérház lépcsőházában. A kisbabára a délutáni órákban talált rá egy ott lakó, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

Azt, hogy ki hagyhatta ott a kicsit, egyelőre homály fedi, azonban nagy valószínűséggel nem véletlenszerűen választotta ki a helyszínt: a szépen felöltöztetett, gondosan betakart kisfiú mellett egy levelet is találtak.

Bárki is volt, felelnie kell a tettéért

„Az édesanyja belehalt a szülésbe, én pedig egyedül nem tudom most a gondját viselni. Itt lakom a közelben, kérlek, vigyázz a kisfiamra, amíg elrendezem a dolgaimat” – állt az üzenetben, amiből arra lehet következtetni, hogy a pár hetes babát az édesapja hagyta az 53 éves egyiptomi férfi lakásának ajtaja előtt.

Amikor észrevette a kis jövevényt, gondolkodás nélkül hívta a rendőrséget. Mint mondta, a kisfiú nyugodtan nézelődött, nem sírt. A helyszínre érkező egyenruhások a mentőket is riasztották, a babát pedig nem sokkal ezután stabil állapotban kórházba szállították. Az ott elvégzett vizsgálatok is megerősítették, hogy a kisfiú egészséges, a súlya pedig a 3 kilót is meghaladja.

A kisbabát magára hagyó ismeretlent keresik a nyomozók, akik arra is szeretnének mielőbb valós választ kapni, hogy igaz-e, amit a levélben állítanak. Alaposan átvizsgálják a környéken elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit, és a környéken lakókat is kikérdezik. 

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via