Kamasz

17 éves lány hagyta magára a babáját egy bérház lakása előtt

A kamaszlány a szülei előtt titokban tartotta a terhességét, a párja és egy barátnője viszont tudott róla. Most mindannyian bajban vannak!
2024. Március 17.
elhagyott kisfiú kék takaróban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, még február elején hagytak magára egy egészséges kisfiút Milánó egyik szegényebb városrészében, egy bérház lakása előtt.

A kisbaba mellett, akit akkor 1 hónaposnak saccoltak, egy levelet is találtak, amiben az állt, hogy az édesanyja meghalt szülés közben, az apukája pedig nem tudja gondját viselni.

Ezért „szemelték ki” azt az ötvenes éveiben járó házaspárt, akit arra kértek, viseljék a kicsi gondját, amíg az apuka nem rendezi a helyzetét. Az ajtajuk elé tett újszülöttet a családfő találta meg, és azonnal értesítette a rendőrséget.

Kiderült, ki tette a lépcsőházba a kicsit

A hatóságok akkor ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást kiskorú veszélyeztetése miatt, az ügyben pedig mostanra komoly előrelépés történt. A környéken elhelyezett térfigyelő kameráknak köszönhetően sikerült beazonosítani azt a környéken élő, de külföldről érkezett tinilányt, akit a barátnője kísért el a bérházhoz, ahol megszabadultak a kicsitől.

Mint kiderült, a 17 éves kamasz a szülei előtt titokban tartotta a terhességét, a kisbabát pedig, a 19 éves barátnője segédkezése mellett egy bevásárlóközpont vécéjében hozta világra még január 26-án.

A szintén kiskorú édesapa győzte meg a lányt, hogy hagyja el a kisbabáját, akit először egy nőnek adott oda, majd meggondolta magát és visszakérte a csecsemőt. A mindössze 5 napos babának végül mégsem viselte gondját, hanem a szóban forgó bérházhoz sietett vele.

A hatóságok most az édesanya, az édesapa és a barátnő ellen is vizsgálatot indítottak. A kisfiút azóta sikerült örökbe adni, így szerető családban nevelkedhet.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via