Baba

Fájdalmas valóság: tenyérben elférő apró pelenka a koraszülött intenzívről

Nem is hinnéd, milyen apró pelenkákra, vérnyomásmérőkre van szükség a koraszülött intenzíven!
2022. Március 21.

A koraszülött babák ellátása mindig fokozott odafigyelést, törődést igényel, az egészségügyi személyzet is külön képzést kap, érthető, hogy a felszereléseik sem szokványosak. Az alábbi TikTok-videókban az egyik PIC (koraszülött-intenzív) dolgozója mutatja be, milyen apró eszközökkel várják az idő előtt érkező babákat.

@jordfr Part 2 of more tiny NICU things? #nicu #nicunurse #nurse #travelnurse #preemiestrong #fyp ♬ La Vie En Rose – Emily Watts

Van apró pelenka, ami egy tenyérben elfér, miniatűr vérnyomásmérő és a világ legkisebb cumiját is a koraszülött-intenzíven használják.

@jordfr I love my job? #nicu #nurse #rn #preemiestrong #nicunurse #babiesoftiktok #nursesoftiktok ♬ A-O-K – Tai Verdes

Tudtad, hogy a világ legkorábban született, túlélő koraszülöttje egy alabamai kisfiú, Curtis Means, aki 2020 nyarán jött világra mindössze 420 grammal, 21 hetes és 1 napos korában. Az orvosok kevesebb, mint egy százalékot adtak a túlélésre Curtisnek, de a kisfiú nem adta fel: három hónapig lélegeztető gépen volt és háromnegyed évig volt kórházban.

A kisfiút végül 275 nap kórházi tartózkodás után hazaengedték, miután az orvosok megtanították lélegezni és táplálkozni. 

Kapcsolódó cikkünk: Megható pillanat: ilyen, mikor először tartja karjában az anya koraszülött babáját