Baba

Férje halála után két évvel szülte meg közös babájukat

Lauren 2020 nyarán vesztette el férjét, Christ, miután a férfinél agydaganatot diagnosztizáltak. Lauren két évvel férje halála után adott életet fiúknak, Sebnek.
2022. Június 21.
(kép: Mercury Press)

Ez úgy volt lehetséges, hogy halála előtt Chris lefagyasztatta a spermáit. Az Egyesült Királyságban érvényben lévő törvény szerint írásban kell rögzíteni, hogy halál vagy cselekvőképessége elvesztésének esetében mi történjen az illető lefagyasztott petesejtjeivel, spermiumaival.

Chris anyukája és Lauren anyukája legjobb barátnők voltak. Gyerekkoruk óta ismerték egymást, de csak 2012-ben lettek egy pár. Kilenc hónappal később Chrisnél agydaganatot állapítottak meg. Megműtötték és úgy tűnt, hogy felépül, de a daganat kétszer is visszatért. Chris végül 2020-ban halt meg.

Sokat beszéltek korábban a gyerekvállalásról és úgy tervezték, hogy lesz közös gyerekük. “Miután meghalt, kilenc hónapot kellett várnom, mielőtt elkezdhettem az IVF-eljárást, egyfajta gyászidőszakként, és hogy biztos legyek benne, hogy tudom, mire vállalkozom” – fogalmaz Lauren. “Chris elvesztése életem legrosszabb napja volt, de a szeretetünk akkor is tovább növekedett, amikor ő már nem volt itt.”

Chris és Lauren kisfia, Seb, 2022. májusában született, tervezett császármetszéssel. Az orvosok megengedték Laurennek, hogy legyen egy kép Chrisről a műtőben. Sőt, bár a műtét alatt ékszert nem viselhetnek a kismamák, most kivételt tettek, Lauren magán hagyhatta jegygyűrűjét és a Chris hamvait tartalmazó nyakláncot is. “Ez a világot jelentette nekem. Az egyik első dolog, amit Seb csinált, hogy megfogta a Chris hamvait tartalmazó nyakláncot. Ez egyszerűen gyönyörű volt.”

Férje halála után két évvel szülte meg közös babájukat

(kép: Mercury Press)

“Nem éreztem úgy, hogy be kell mutatnom Sebnek az apja fényképét, úgy éreztem, hogy ők már ismerik egymást”- mondta Lauren.

Seb napról napra jobban hasonlít az apjára. “Ahogy a vonásai kezdenek kirajzolódni, egyre inkább látom benne Christ. “Tudtam, hogy nehéz lesz ezt egyedül csinálni, de sok olyan pillanat van, amikor azt kívánom, bárcsak itt lenne Chris, hogy megoszthassam vele mindezt.”

Chrisnek előző kapcsolatából van egy 18 éves fia, vele Lauren azt tervezi, hogy minden apák napján Sebbel közösen elmennek az apjuk kedvenc helyeire.

Bár Seb soha nem fog találkozni az édesapjával, biztosan mindent tudni fog róla. Lauren otthona tele van szeretett párja fényképeivel, és gyakran mesél a kisfiának arról, milyen vidám, kedves ember volt az apukája.

(Cikk forrása: dailymail.co.uk)