Baba

Figyelmeztetést adtak ki: ma bőrig ázunk

Öt vármegyére is figyelmeztetést adtak ki heves esőzés miatt.
2024. Március 11.
esőben család
Kép: Getty Images

Erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Többfelé várható eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű. Egy ciklon hatására a Dunántúl nyugati felén területi átlagban 20-40 mm eső várható, de lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt. A csapadék nagyobb része a déli órákat követően fog leesni és keddre virradó éjszaka tovább folytatódik a csapadéktevékenység az említett tájakon. Napközben a délkeleti országrészben a déli irányú szelet időnként viharos (60-70 km/h-s) lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű. Késő este 6-13 fok közötti értéket mérhetünk.

eső, térkép

Kép: MET

Kedden a Dunántúlon nagyrészt borult lesz az idő, kelet felé haladva szakadozottabb lehet a felhőzet és néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 8-15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb – írja a MET.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is várható elszórtan záporok kialakulása. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos északnyugati szél várható. Napközben 9-15 fok valószínű.