Baba

Három gyermekét tolva futott maratont egy anya

Nem kevesebb mint 84 kilót tolt végig a Missoula maratonon egy háromgyerekes anya, 3:11 alatt ért végül célba, s ezzel Guinness-rekordot döntött.
2019. Augusztus 24.
3 óra 11 perc alatt futotta le a maratont a 3-as babakocsival

A 35 éves Cynthia Arnold neve ismerősen csenghet: ő volt az, aki 2018-ban félmaratont futott úgy, hogy közben 3 gyermekét tolta maga előtt. Idén gondolt egy merészet: elhatározta nekivág a maratonnak 3 gyermekével. Ahhoz, hogy ebből Guinness-rekord is legyen, a 42 kilométert 4 óra 6 percen belül kellett lefutnia. A terv maradéktalanul sikerült, sőt, messze felülteljesített Cynthia a 3 óra 11 perces idejével.

Nem volt zökkenőmentes a verseny, hisz a start előtt pár perccel leesett a kamera a kocsiról, ami nélkülözhetetlen volt, hogy hivatalos és hiteles legyen a Guinness-rekordkísérlet és eredmény. Szerencsére sikerült rögzíteni a kamerát, ami szépen a helyén is maradt a verseny időtartama alatt. 

Az elképesztő teljesítményt nyújtó anya 1, 4 és 6 éves gyermeke babakocsival együtt 84 kilót tesz ki – ennyit tolt végig a “csak” magukat célba juttató futók mellett hősiesen. Cynthia igazi nagykövete a babakocsis futásnak, és a családi közös mozgásnak. “A babakocsis futásnak sok előnye van, és lehetővé teszi, hogy ne kelljen feladni az anyának a szenvedélyét. Csak ajánlani tudom.” Azt is elmesélte Cynthia, hogy napi szinten fut a gyerekekkel, babakocsival. A kicsik megszokták, s mivel Montana adottságai folytán van elég látnivaló (táj, állatok) az út során nézelődnek vagy szunyókálnak.

Az édesanya ősszel majd egyedül indul egy maratonon, ami ez után a verseny után, sétagaloppnak ígérkezik.