Baba

Híres koraszülöttek – ők is korábban jöttek világra

November 17-e a Koraszülöttek Világnapja. Attól, hogy egy baba korábban születik meg, még teljes életet élhet. Erre szolgál bizonyítékul az alábbi maradandót alkotó hírességek listája is.
2021. November 17.
Híres koraszülöttek (fotó: Getty Images)

Évente 15 millió korababa születik világszerte. A WHO meghatározása szerint koraszülöttnek számítanak a 37. hét előtt született babák, illetve a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek is.

Attól, hogy egy kisbaba korábban születik meg, teljes életet élhet, a következőkben felsorolt tudósok, művészek is bizonyítékul szolgálnak erre.

Sir Winston Churchill

Churchill két hónappal korábban született 1874-ben, miután édesanyja elesett a házban.

Stevie Wonder

Stevie Wonder hat héttel a kiírt dátum előtt született meg 1950-ben.

Albert Einstein

Albert Einstein 1879-ben szintén koraszülöttként jött világra a németországi Ulmban. Einstein fejlődése kezdetben lassú volt, de kilencéves kora után felgyorsult.

Michael J. Fox

Egy másik koraszülött baba Michael J Fox amerikai színész, akit itthon leginkább a Vissza a jövőbe című filmekben játszott szerepeiről ismerünk.

Isaac Newton

Newton a feljegyzések szerint a vártnál 3 hónappal korábban született 1642-ben, Lincolnshireben.

Mark Twain

Két hónappal korábban, 1835-ben, Floridában látta meg a napvilágot egy szegény család tagjaként a világhíres író, újságíró, a Tom Sawyer kalandjai, a Koldus és királyfi vagy Huckleberry Finn kalandjai szerzője.

(Cikk forrása: koraszulottek.blog.hu, news24.com)