Baba

Hülye robotok érkezése várható

De ez még semmi! Halloween party várható az állatkertben, és most lesz az animáció világnapja is.
2011. Október 28.

Hülye robotok

Ahogy tavaly, ebben az esztendőben is szerte Európából érkeztek haszontalan, de vicces robotok a Trafóba, hogy közülük a tizennégy legizgalmasabb élőben mérkőzzön meg a zsűri előtt.

A versenyen való részvétel feltétele, hogy a tervezett gép három egyszerű kritériumnak megfeleljen:

– a robotnak nem lehet semmilyen hasznos funkciója,

– a robotnak annyira viccesnek kell lennie, hogy a közönséget megnevettesse,

– a robotnak mechanikus meghajtásúnak kell lennie.

A 2011-es Bacarobo 2.0-ra öt országból érkeztek nevezések. Az október utolsó vasárnapján, a Trafó színpadán zajló élő megmérettetésen bemutatkozik majd a Csatornaszörfös Robot, amely az ember helyett néz tévét, a Szappanbuborék-szortírozó Robot, a Gazdája Helyett Fagyit Elnyaló Robot, de lesz Hisztiző Robot és olyan is, amelyik saját maga alatt vágja a fát.

Meglepetés: egy szerencsés gyerek is bekerülhet a zsűribe a látogatók közül. Ez történt tavaly!

Meseladik

Legközelebb október 29-én, szombaton 11-kor ülhettek föl a meseladikra.

A gyerekek fantáziájukkal, színházteremtő kreativitásukkal és szárnyaló képzeletükkel apró előadásokat hoznak létre – együtt a Bárka színészeivel.

Az általában ismert, szokványos meseelőadásokkal ellentétben, itt a gyerekek nem csak kívülről, nézőként nézhetik és élvezhetik az előadást, hanem aktívan, alkotóan létrejöttében is részt vehetnek. Együtt – itt és most. A mese mindig más lesz – mindig új és spontán, igazodik az aznapi elképzelésekhez. A színészek irányításával és segítségével együtt készítjük el a jeleneteket, a jelmezeket, a díszletet és az arcfestést is.

A program teljes ideje kb. 3 óra (szünetet bármikor tarthatnak a program alatt, az egyes állomások között).

A kreatív foglalkozás (festés, rajzolás, ragasztás…) miatt ennek megfelelő, kényelmes ruházat ajánlott!

Halloween a Budapesti Állatkertben

A Budapesti Állatkert lakóinak némelyike eleve úgy néz ki, mintha halloween alkalmából rémisztő jelmezt öltött volna… Így talán kevesebb figyelem jut nekik, mint azoknak az állatoknak, amelyek szép külsejük, kedvességük miatt a látogatók kiemelt kedvencei. Pedig úgy szeretnék, ha őket is szeretné valaki! Ne várjanak rád hiába, gyere el és nézd meg most őket is a Budapesti Állatkertben!

Október 29-től november 6-ig díjmentes a belépés azoknak a 14 év alatti gyerekeknek, akik bármiféle halloweenjelmezben, álarcban, arcfestésben, esetleg plüss-, rajzolt, festett vagy nyomtatott denevérrel illetve egyéb, a halloweenre jellemző tárggyal, rajzzal, fotóval érkeznek a Budapesti Állatkertbe!

Jelmezverseny is vár! Ezen időszak alatt minden nap 14 órakor a Főkapu téren az állatkert képviselője kiválasztja a legötletesebb jelmezest a jelentkező kisgyerekek közül, és egy kedves ajándékkal megjutalmazza. Október 29. és november 6. között minden nap 12 órakor az elefántok, 13 órakor pedig a gorillák halloweentököt csemegéznek! Nézd meg őket is!

Pagony – Retró mesedélután

Szerdánként öttől vár titeket Gévai Csilla meseíró és illusztrátor, hogy együtt meséljetek és alkossatok. Már kétéves kortól várunk Titeket! A program ingyenes, érkezzetek pontosan.

Péntekenként öttől diavetítés. A népmeséktől a Bogyó és Babócáig, Gombóc Artúrtól a Suttog a fenyvesig ejtőzhettek a diamesékkel a pénteki szürkületben egy-egy kényelmes párnára heveredve. A program ingyenes.

A legjobb animációs filmek

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség magyarországi csoportja, azaz az ASIFA Hungary 2011-ben is megünnepli az animáció nemzetközi világnapját október 28-án. Idén a világnapos programok ráadásul nem is egy, hanem rögtön három napig tartanak! A többnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói, kortól függetlenül, meg fogják találni a nekik kedves válogatásokat.A háromnapos rendezvénynek idén október 28-án, pénteken Budaörs (a városháza előtti tér), majd az október 29–30-ára eső hétvégén a budapesti Tabán art mozi ad helyszínt.

Elképesztő, hogy mi mindent fognak három napba belezsúfolni! Gyerekeknek a napi első előadás ingyenes!