Baba

Így adagold a fürdetőkrémet, és akkor tuti nem őrülsz meg!

A gyógyszertári fürdetőkrém elkeverése a vízzel, állagából adódóan, lényegében lehetetlen. Elmondjuk, mi a trükkje!
2014. Augusztus 10.

A kicsinek felírt gyógyszertári fürdetőkrém (hivatalos neve Unguentum hydrophilicum nonionicum) mostanában kapható tubusos változata nem túl praktikus, erre nyilván te is rájöttél már az első fürdések alkalmával, amikor megpróbáltad kiimádkozni belőle a szükséges mennyiséget. De nem kell vele küzdeni, ha előre kikeversz belőle egy adagot!

Fürdetőkrém-adagolás? Gyerekjáték!

Egy bögrébe vagy hőálló pohárba nyomj ki belőle egy diónyit, engedj hozzá egy kis vizet, és tedd be 15 másodpercre a mikróba! Így könnyen kezelhető, tejszerű folyadékot kapsz, ami már mehet is a fürdővízbe.

Más kérdés, ha előre szeretnél kikeverni egy nagyobb mennyiséget, hogy ne kelljen minden fürdéskor végigcsinálni a fentieket. A vízzel való kikeverés nyitja – ne lepődj meg – egy habverő és a majonézkészítésnél is ismert műveletsor.

Egy kis adag krémet kiveszel egy tégelybe, kevés vízzel simára kevered, aztán felváltva adagolod hol a krémet, hol a vizet. Közben folyamatosan kevered, különben csomós lesz. Az így elkészített, hígított krém akár pumpás adagolóba is mehet, és használhatja az egész család!

Forrás: Kismama magazin