Baba

Írd meg az életed

2011. április 15-én megalakult a Terézanyu Klub, amelyet azzal a szándékkal hívott életre Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője a nőkről gondoskodó magyar világcéggel, a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen, hogy teret és alkalmat biztosítson egy támogató
2011. Május 06.

A Terézanyu Klub elsődleges célja, hogy egy erős női támogató hálózat jöjjön létre, amelynek tagjai számíthatnak egymásra, hiszen a női életpályák sikeres alakulásában alapvető szerepet játszanak a támogató hálózatok, mégis sokan nélkülözik ezeket.

– A Klub nyitott mindazon nők számára, akik biztonságos, elfogadó, dinamikus közösséghez kívánnak tartozni és ezért a közösségért maguk is szívesen tesznek.

– A csatlakozásra jó alkalmat ad a most meghirdetett Terézanyu pályázat is.

A tavalyi nagy sikerű Terézanyuságom története pályázat folytatásaként idén is várjuk az írásokat, ezúttal két kategóriában!

Hány élete van egy nőnek?

A nők általában minden szerepükben – társként, feleségként, anyaként, munkaerőként – szeretnének tökéleteset nyújtani, akár erejükön felül megfelelni mind a saját, mind pedig a társadalmi elvárásoknak. De melyikünk ne érezte volna már úgy, hogy nem egy, hanem legalább öt életre elegendő dolga, feladata van és akkor még nem is beszéltünk a saját vágyaink, az álmaink megvalósításáról. Te hogyan zsonglőrködsz a feladataiddal? Hogyan lehet mindezt tudatosan úgy csinálni, hogy magadra is jusson időd? Milyen stratégiáid vannak, amiket megosztanál velünk? Hány nő életét éled, és hányszor kezdted már újra?

Első szerelmem története

A cím önmagáért beszél! Várjuk az egykori nagy szerelmek történetét és természetesen kíváncsian várjuk azon szerencsések írásait is, akik éppen most élik át először a szerelmet. Mint tudjuk, első csak egyszer van, viszont emléke egész életünkben elkísér és akár még 120 évesen is könnybe lábad a szemünk, ha eszünkbe jut, ahogyan először fogta meg izzadó kezünket. De azt sem fogjuk soha elfeledni szülőként, hogyan ver ki minket a víz, amikor a gyermekünk először beszél arról a szép szemű fiúról vagy lányról, úgy, ahogyan mi meséltünk az elsőről. Mert az első szerelem beköszöntével új időszámítás kezdődik a szülő- gyermek kapcsolatokban is, és mi éppen erre vagyunk kíváncsiak. Hogyan kapunk frászt szülőként: jó ég, szerelmes a gyerek, mit tegyek?! – és hogyan kapnak viszontfrászt a kamaszok szüleik reakciójától: most mit vagy úgy oda attól, hogy odavagyok?! Várjuk a páros történeteket és az első szerelem okozta családi bonyodalmak krónikáját, lehetőleg két szólamra hangszerelve, szülő-gyermek szemszögéből.

Mindkét témában maximum 5000 karakter, vagyis kb. másfél oldal terjedelmű írásokat várunk, egy pályázó akár mindkét kategóriában is indulhat. A pályázatokat legkésőbb 2011. május 31-ig kell elküldeni a

[email protected]

e-mail címre. Az ünnepélyes eredményhirdetést a júniusi Terézanyu Klubtalálkozón tartjuk. A két kategória dobogósai értékes könyvutalványokat nyernek, illetve akárcsak tavaly, idén is több különdíjat osztunk ki. A legjobb történetek olvashatóak lesznek a terezanyu.hu oldalon.

Forrás: HáziPatika.com