Baba

Kiértek a mentők, mégis a lépcsőházban szült az anyuka

Nem a mentősök jöttek lassan, hanem a baba volt villámgyors, így nem hagyott elég időt az anyukájának, hogy beérjenek a kórházba.
2023. Szeptember 08.
újszülött kisfiú

Kedden délután érezte azt a 38 éves anyuka, hogy a kisfia határozottan úgy döntött, hogy világra szeretne jönni. Gyorsan értesítették a mentőket, akik az orvosi ügyeletet is riasztották a biztonság kedvéért.

A lift előtt vezették le a szülést

Az ötödiken található lakásba nagyjából 3 perc leforgása alatt megérkezett a mentő, a gyors vizsgálat után pedig világossá vált, hogy a szülés igen előrehaladott szakaszba ért.

Ekkor futott be az ügyeletes orvos is két nővérke társaságában, akik egyetértettek a mentősökkel: nincs vesztegetnivaló idejük, mielőbb el kell indulniuk a közeli kórházba.

Épp a liftet várták, amikor az anyuka jelezte, hogy úgy érzi, kint van a kisfia feje. „Nem tévedett, tényleg látszott a baba feje, így gyorsan lefektettük az anyukát a földre, és szerencsére gond nélkül, néhány nyomást követően meg is született a kisfiú, aki az egész folyosót betöltő sírással köszöntötte a világot” – idézte fel az egyik mentős, Evelin Rossi. 

A mamát és a kicsit is ellátták, majd kórházba szállították, ahol az orvosok már várták őket.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via