Terhesség

A nagytesó vezette le az anyuka szülését, a mentők telefonos segítségével

A hajnali órákban indult be a szülés, ami annyira felgyorsult, hogy az újszülött még a mentősöket is megelőzte.
2023. Augusztus 10.
Kislány kezében a testvérével

Így nem maradt más hátra, a nagytesónak kellett közbelépnie, ráadásul egyszerre több fronton: az észak-olasz Monfalconéban élő család külföldről érkezett, a szülők így alig ismerik a nyelvet.

A nagyobbik lányuk viszont gyorsan megtanult olaszul az iskolában, így ő tartotta a telefonos kapcsolatot a mentősökkel, miközben próbált segíteni vajúdó édesanyjának.

Megelőzte a baba a mentősöket

Kishúga nagyon gyorsan és szerencsére komplikációk nélkül jött a világra, de nem úgy, ahogy tervezték. Az édesanya kórházban szerette volna világra hozni második gyermekét is, de az események annyira felpörögtek, hogy nem volt idejük beérni.

mentőautó hajnali fényben

Mint a frissen szült anyuka elmondta, fájásai nem voltak túl erősek, ezért kezdetben nem is aggódott amiatt, hogy kifutnak az időből. Nem sokkal később azonban úgy érezte, hogy nyomnia kell, ezért értesítették a mentőket.

Kezdetben úgy tűnt, hogy az iskolás nagytesónak „csak” fordítania kell majd, amikor beérnek a kórházba, ennél azonban jelentősebb feladat hárult rá. Miközben úton volt feléjük a szakszerű segítség, a mentésirányító telefonon adott neki instrukciókat a szülés levezetésére.

A mentőknek már nem maradt sok tennivalójuk, a babát és a mamát kórházba szállították az ilyenkor szükséges vizsgálatok elvégzése miatt, a nagytesónak pedig szívből gratuláltak cseppet sem mindennapi helytállásáért.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via