Terhesség

Autóban, a mentésirányító és az apa segítségével született meg egy kismama babája

A szülők elindultak a kórház felé autóval, út közben azonban az események felgyorsultak.
2024. Június 04.
(Kép forrása: Getty Images)

Vasárnap hajnalban kezdődtek a fájásai egy 40 hetes, harminc év körüli kismamának a fővárosban. „Az édesanya és férje el is indultak a kórház felé autóval, út közben azonban az események felgyorsultak, így a férfi rögtön félreállt és mentőt hívott. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben felkészítette az édesapát a szülés levezetésére” – írja az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében.

A poszt szerint a rutinos mentésirányító telefonos instrukcióinak, megnyugtató szavainak és az édesapa helytállásának segítségével a kismama percek alatt világra hozta negyedik gyermekét, aki rögtön fel is sírt. „Bajtársaink perceken belül helyszínre értek, megvizsgálták, majd ellátták a kislányt és büszke anyukáját, akiket stabil állapotban szállíthattak kórházba” – áll a mentők Facebook-bejegyzésében.

A szülőknek gratulálunk, a babának és a családnak jó egészséget kívánunk!

Néhány hete egy nagyon hasonló eset történt, amikor szintén az édesapa vezette le a szülést a mentésirányító segítségével – erről korábban itt írtunk.

Hasonló esetekről rendszeresen olvashatunk a hírekben – olyan esetekről, amikor nagyon hamar érkezik a baba, és már úton a kórházba, az autóban születik meg. A ”rohamos” vagy ”viharos” szülésről korábban ebben a cikkben írtunk.