Terhesség

Nem volt idő bemenni a kórházba, a mentők segítségével otthon hozta világra kislányát egy kismama

A 25 év körüli kismamához vasárnap este kérték a mentők segítségét.
2024. Április 16.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Vasárnap este kezdődtek a fájásai egy 25 év körüli, 38 hetes kismamának Pest vármegyei otthonában. Az események azonban hamar felgyorsultak, így a mentők segítségét kérték – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

„Miután bajtársaink helyszínre értek és megvizsgálták az édesanyát, (helyesen) úgy ítélték, hogy már nincs idő kórházba sietni és felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők segítségével a nő világra segítette a kis Emíliát, aki rögtön fel is sírt” – írták bejegyzésükben a mentők.

A poszt szerint ezután ellátták az édesanyát és a kisbabát, akiket aztán stabil állapotban szállíthattak kórházba.

A babának és az édesanyának is jó egészséget, sok boldogságot kívánunk mi is!

Idén februárban is történt két hasonló eset, amiről beszámoltunk: egy 39 hetes édesanyának úton a kórház felé, a mentőautóban született meg a gyermeke, míg nagyjából egy héttel ezt követően szintén otthon, a mentők segítségével jött világra egy baba.

A hírekben időről időre olvasunk és hallunk hasonló esetekről, amikor nagyon hamar érkezik a baba – a vajúdás nagyon rövid ideig tart, és a baba már úton a kórházba, az autóban születik meg. Ebben a cikkünkben írtunk korábban bővebben a ”rohamos” vagy ”viharos” szülésről.