Baba

Mentőautóban született meg egy édesanya kisbabája

A két tatabányai mentős először vezetett le szülést.
2024. Február 20.
(Kép forrása: Getty Images)

Egy 39 hetes kismamához kérték a mentők segítségét Kisbérre, akinek este kezdődtek a fájásai – számolt be róla bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

A poszt szerint a legközelebbi egység perceken belül kiérkezett a helyszínre, és elindultak a kórházba a kismamával, azonban út közben felgyorsultak az események. Az édesanya kisbabája a mentőautóban született meg – ahogy pedig a bejegyzésben írják, a két tatabányai mentős először vezetett le szülést.

„A mentő rögtön félreállt, a bajtársak pedig felkészültek a szülés levezetésére. Az egység mindkét tagja először vezetett szülést, és pontos, szakszerű segítségnyújtásuk, bíztató szavaik segítségével a fiatal édesanya mindössze néhány perc alatt világra hozta második gyermekét, a kis Hannát, aki rögtön fel is sírt. Perceken belül újabb mentőegység érkezett a helyszínre, együtt megvizsgálták az újszülöttet és anyukáját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba” – írják közösségi oldalukon a mentősök.

A kisbabának és az édesanyának mi is sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Időnként szoktak beszámolni hasonló esetekről, amikor a vajúdás nagyon rövid ideig tart, és a baba már akár a kórházba vezető úton, az autóban születik meg. Rohamos vagy viharos szülésnek nevezzük, amikor a vajúdás nagyon rövid ideig, maga a szülés teljes folyamata kevesebb mint három óra hosszáig tart – erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.