Baba

Királyi baba: megszületett Alexandra luxemburgi hercegnő első gyermeke

Alexandra hercegnő várandósságát tavaly év végén jelentették be.
2024. Május 15.
Nicolas Bagory és Alexandra hercegnő. (Fotó: Sylvain Lefevre/Stringer/Getty Images)

Megszületett Alexandra luxemburgi hercegnő és férje, Nicolas Bagory első gyermeke. A pár eljegyzését 2022 novemberében jelentették be, tavaly áprilisban házasodtak össze, és december óta lehetett tudni, hogy idén tavasszal bővül a királyi család.

Május 14-én osztotta meg a hírt a Nagyhercegi Udvar (Grand Ducal Court), hogy Henrik nagyherceg és Mária Terézia nagyhercegné egyetlen lányának megszületett első gyermeke. A kislány nagyon szép nevet kapott.

„A nagyherceg és a nagyhercegné nagy öröm jelenti be, hogy megszületett unokájuk, Victoire, lányuk, Alexandra és vejük, Nicolas első gyermeke, aki május 14-én, kedden született Párizsban. Az édesanya és a baba is jól vannak” – olvasható az udvar Instagram-oldalának bejegyzésében.

A Victoire név egyébként francia eredetű, és ahogy a Nameberry írja, győzelem a jelentése – akár a mi Viktória nevünknek.

A kislány Henrik nagyherceg és Mária Terézia nagyhercegné nyolcadik unokája. A királyi családban ő a második kisbaba az idén, hiszen január elején született meg Alexandra hercegnő egyik bátyjának, Félix hercegnek és Claire hercegnének a harmadik gyermeke, kisfiuk, Balthasar.

(via People)