Baba

Különleges nevek, amiknek a jelentése csillag

Hamarosan újra eljön az év egyik legragyogóbb időszaka, az augusztusi csillaghullás. Pont akkora várjátok a babátok érkezését? Ha eddig még nem választottatok nevet, mutatunk néhány igazán különlegeset.
2022. Július 30.
Fotó: Getty Images

Lássuk be: a legtöbb szülő számára egyébként is a saját gyereke a világ legragyogóbb csillaga. Bár mélyen legbelül mindannyian tudjuk, hogy az univerzum nem a mi csemeténk körül forog, mégis hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy ő a legkülönlegesebb gyerek, aki az egész világot sokkal fényesebbé teszik.

Ma már egyébként is egyre gyakoribb, hogy a szülők olyan nevet szeretnének adni a gyereküknek, aminek valamilyen személyes, egyedi jelentése van a számukra. Ha tehát ti kifejezetten szeretitek a csillagászatot, esetleg augusztusban le se tudjátok venni a szemeteket a hullócsillagokban gazdag éjszakai égboltról, akkor érdemes lehet olyan különleges nevet választani a csemetéteknek, aminek csillag a jelentése. Így minden alkalommal, ha felnéztek a csillagos égre, garantáltan a gyermeketek fog az eszetekbe jutni. 

A következőkben kizárólag olyan neveket válogattunk össze, amelyeknek csillag, vagy hullócsillag a jelentése.

Lány:

  • Asztéria
  • Csillag
  • Estilla
  • Sztella

Fiú: 

  • Aszter