Baba

A legjobb lánynevek Skorpió jegyűeknek

Ha október vége és november nagy része között születik a babád, akkor a csillagjegye Skorpió lesz. Néhány olyan nevet hoztunk, amik jól illenek egy Skorpió kislányhoz.
2022. November 04.
skorpió
skorpió

A Skorpió csillagjegyűek erősek, nagyon magabiztos és független emberek, akik eltökéltségüknek köszönhetően messzire juthatnak, sikeressé válhatnak. Megfontoltak, gondolkodók a Skorpió jegyűek, de ugyanolyan szenvedélyes típusúak is lehetnek.

Milyen nevek passzolhatnak egy október 23-a és november 22-e között született Skorpió lányhoz?

A Skorpió jegy virágaként ugyan a leggyakrabban a krizantémot szokták említeni, de ehhez az erős, szenvedélyes jegyhez remekül illenek azok a nevek, amelyek a rózsát hordozzák a jelentésükben. A magyar eredetű Rózsa nevünk mellett ilyenek a latin eredetű Róza, Rozanna, Rozita, Zina lánynevek, és az olasz eredetű Romi és Rozália is.

A csillagjegy egyik drágakövének a gyönyörű, mélybordó színű rubint tartják. Az utóneveink között találunk olyanokat is, amelyek jelentésükben ezt hordozzák: a Rubin, a Rubina, és a Rubinka mind adható, latin eredetű női név.

Az elemek közül a Skorpió jegyhez a víz tartozik. Az utónévtárban számos olyan lánynevet találni, amelyek a tengert idézik meg jelentésükkel. Ezek között van a latin eredetű Adria, amely azt jelenti, hogy hadriai, a tenger asszonya. A tenger leánya, a világosság gyermeke, és gyöngy a jelentése görög eredetű Margarét, Margaréta neveknek, akárcsak a babiloni-görög-német-magyar eredetű Gréta, Gréte, a görög Margaretta és Margarita, a görög-magyar Margit, Margita, Margitta, Margó, és Réta, illetve a görög-olasz Rita és Ritta neveknek is.

A hős, bátor, harcos jelzőket is társíthatjuk a Skorpió csillagjegyhez. Így a Skorpió karakterhez jól passzolhatnak azok a nevek, amelyek jelentései között találjuk a harcot, a harcost is, mint a héber-germán eredetű Aliz, Alíz, az  ófelnémet Erna, a német eredetű Hedda, Hédi, Hedvig, Heidi, Hilda, Hilka, Matild, Matilda, Méta, Tilda, és Tilla, és a germán eredetű Edit, Ida, Ildikó, Ivonn, Mína, Minka, Minna, és Zelda.

A római Mars hadistenhez tartozó jelentéssel bír a latin Martina, Martinella név, és a határvidék őrzője jelentésű Marcella is kapcsolható ehhez a mitológiai istenhez. A francia-magyar eredetű Lujza nevünk pedig azt jelenti, hogy hírnév és háború.

Ha erős és bátor jelentésű neveket keresnél a Skorpió kislányodnak, ezek között van az erős, egészséges jelentéssel bíró, latin eredetű Valéria, Valencia, Valentina, és erős a jelentése a germán-francia eredetű Bernadett, Bernadetta, illetve a germán eredetű Karla neveknek is. A latin-germán-német eredetű Vilhelma, Vilhelmina, és Vilma jelentése pedig erős akaratú, és védelmező.

Erős és erényes a jelentése a kelta eredetű Birgit, illetve az óír Brigitta, és az óír-német eredetű Gitta nevének, a germán eredetű Sarlott pedig azt jelenti, hogy erős, nőies. A ritkábban választott nevek között szerepel a német eredetű Herta, aminek a jelentése merész, illetve bátor.

Felhasznált forrás: romper.com

Nyitókép forrása: Getty Images