Baba

Lefolyóba szorult egy baba ujja, így sikerült kiszabadítani

Ott volt mellette az anyukája, mégis megtörtént a baj, méghozzá a másodperc tört része alatt. A megoldás pedig egyáltalán nem volt kézenfekvő!
2023. Szeptember 13.
Lefolyó a konyhában

Az eset a hétfő esti készülődés közben történt Padova közelében: a 15 hónapos kislánynak épp a fogát mosta az anyukája, amikor a baba gondolt egyet és bedugta az ujjacskáját a lefolyóba.

A befelé menettel nem is volt gond, kihúzni azonban már nem sikerült a kíváncsiskodó ujjat. Miután minden tőlük telhetőt megtettek a szülők, az általános segélyhívó számot tárcsázva kértek segítséget, nekik ugyanis nem sikerült megoldani a helyzetet.

A mentők hívták a tűzoltókat

Először a mentők siettek a helyszínre, és próbálták kiszabadítani a kislány ujját, de mindhiába. Jobbnak látták, ha a tűzoltókat is értesítik, azonban a művelet nekik is feladta a leckét. Végül kivágták a lefolyót a mosdóból, és azzal együtt vitték kórházba a gyereket és az anyukáját, a tűzoltók kíséretében.

Az egyre ijedtebb kislányt elkábították, és csak így sikerült sokadik nekifutásra szabaddá tenni a kezét anélkül, hogy nyoma maradjon rajta a kalandnak. 

Az ügy kapcsán az olasz mentősök ismét felhívták a szülők figyelmét arra, hogy milyen sok háztartási baleset történik a kisgyerekekkel, akik a másodperc tört része alatt képesek veszélybe sodorni magukat, még akkor is, ha a felnőttek mellettük vannak és odafigyelnek rájuk.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via