Baba

Meggondolta magát az anyuka, aki a kukák mellé tette újszülött kisfiát

Szombat reggel talált rá a kukák mellé kitett újszülöttre egy kutyát sétáltató nő, aki így megmentette a baba életét.
2023. Augusztus 17.
Újszülött kisfiú

A külföldről érkezett 23 éves édesanya a dél-olasz Tarantóban dolgozott házi gondozóként egy idős asszonynál, az ő otthonában hozta világra a kisfiát szombat reggel. Mint mondta, attól félt, hogy a baba miatt elveszítheti a munkáját, ezért néhány órával később kitette az újszülöttet utcára, a kukák mellé.

Egy járókelőnek köszönheti az életét

A kicsit egy véletlenül arra járó nő találta meg, és azonnal értesítette a mentőket, majd a rendőrséget. A szirénázó autó gyorsan a helyszínre ért és azonnal ellátták a bajba jutott babát, majd kórházba szállították, ahol jó kezekbe került és még nevet is kapott: Lorenzónak keresztelték a csecsemőosztály dolgozói.

Nem sokkal később egy zavart nő jelentkezett a nőgyógyászaton, aki azt szerette volna, hogy megvizsgálják. Az orvosok elől nem maradt rejtve, hogy a fiatal páciens nem rég szült, ő azonban először nem akarta felfedni a titkát. Végül belátta, hogy nincs értelme tagadni, és arról is beszámolt, hogy az utcára tette a gyermekét.

A baba addigra már a kórház vendégszeretetét élvezte, az anya ellen pedig elindult a rendőrségi eljárás. Tegnap azonban fordulat állt be az ügyben, a 23 éves nő ugyanis az ügyvédjén keresztül tudatta a kórházzal, hogy nem járul hozzá Lorenzo örökbe adásához, mert ő szeretné magához venni a kisfiút.

Ez a jelenlegi helyzetben nem megy majd zökkenőmentesen, hiszen a baba veszélyeztetése miatt felelnie kell az édesanyának. 

Fotó: Getty Images, Forrás: Via