Baba

Megható fotósorozat egy örökbefogadó szülőpárról és a babájukról

Kristen Prosser gyönyörű és igazán bensőséges fotósorozatot készített a pillanatról, amikor egy adoptáló szülőpár először találkozik az kisbabájával.
2017. Január 12.

Habár a szoptatás szépségéről és az anyaság örömeiről készült képek manapság sokkal népszerűbbek, Kristen Prosser amerikai fotós valami egészen másra vállalkozott: hogy megörökítse egy adoptálás legszebb pillanatát, az első találkozást.

Kristen barátai Sarah és David Olsen egy keddi napon kapták az örömhírt, hogy végre hazavihetik örökbefogadott kisbabájukat. Másnap repülőre is szálltak, hogy Minnesotából Floridába repülve először találkozhassanak a kislányukkal, Kristen pedig csatlakozott hozzájuk.

„Mindig is szerettem volna megörökíteni egy ilyen csodálatos pillanatot” – írja Prosser a Facebook oldalán. „És még nagyobb örömmel tölt el, hogy én is részese lehetek ennek az óriási boldogságnak, amit ráadásul két nagyon jó barátom élhet át.”

Az Olsen házaspárnak két nagyon nehéz terhesség után egyetlen álma volt: hogy legyen egy harmadik gyerekük. Az egyik fiuk, Zakary 6 éves, Levi pedig 3, aki nyitott gerinccel született. Természetesen imádják a fiúkat, de valahogy úgy érezték, hogy akkor lenne teljes az életük, ha születne egy harmadik gyermekük is. Több éves sikertelen próbálkozás után úgy döntöttek, az örökbefogadást választják.

Négy meghiúsult adoptálási kísérlet után, végre megcsörrent a telefon a várva várt örömhírrel: hazavihetik a kislányukat. David és Sarah azonnal csomagolt és harminc órán belül már a kórházban voltak, hogy találkozhassanak lányukkal, aki a Tilly Pearl nevet kapta.

„Abban a pillanatban, ahogy megláttuk őt, beteljesedett az életünk. Leírhatatlan érzés volt” – meséli David. „Egyáltalán meg lehet fogalmazni azt a mérhetetlen szeretetet egy kis emberi lény iránt, akit most látsz először? Éveken át imádkoztunk, hogy ez a gyönyörű kisbaba megérkezzen az életünkbe, és most végre teljesült az álmunk.”

„Életem egyik legszebb és legkülönlegesebb pillanata volt, megtisztelve éreztem magam, hogy átélhettem ezt a csodát” – mondta Prosser. „Tökéletes példája ez a feltétel nélküli szeretetnek.”

Kapcsolódó cikkeink:

  • Nyílt vagy titkos örökbefogadás
  • Az örökbefogadás színe és visszája