Baba

Meghosszabbítják a koronavírus miatti kijárási korlátozást

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy az eredetileg szombatig tartó kijárási korlátozást meghosszabbítják, ezúttal határozatlan időre.
2020. Április 09.
Meghosszabbítják a koronavírus miatti kijárási korlátozást (Fotó: Getty Images)

A kijárási korlátozást hetente felülvizsgálják majd. Ez azt jelenti, hogy alapvetően ugyanazok a szabályok maradnak érvényben, mint eddig, tehát melyeket a kijárási korlátozáskor eredetileg kihirdettek.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy a polgármestereknek pedig egy speciális jogosítványt adnak húsvét idejére, vagyis hétfő éjfélig: ők dönthetnek úgy, hogy erre az időtartamra – tehát a húsvéti ünnepnapokra – a saját településükön még szigorítanak-e a korlátozó intézkedéseken – írja a 24.hu.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a polgármesterek és a járványügyi szakértők szerint is értelmesek és sikeresek voltak az eddigi korlátozások, és lelassították a járvány terjedését. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy a korlátozó szabályokat továbbra is tartsa be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken. – Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak – fogalmazott.

Forrás: 24.hu