Baba

Megújulás szülés után

A Kismama új szakácskönyvéből erőt és ötleteket meríthetsz ahhoz, hogy újból tökéletes formába hozd magad testileg és lelkileg is, de nem csak egy rövidke fogyókúra erejéig, és nem magányos harcosként.
2011. November 04.

A babaszobás fogyókúra program legjobb receptjeit most összegyűjtve is megvásárolhatod W. Ungváry Renáta új szakácskönyvében, amely nem is kicsit más, mint a műfaj hasonló alkotásai. Először is: kisgyerekes anyáknak szól, akik nem csak maguknak főznek, hanem a családnak is, és kisbabájukat is egészséges ételekre szeretnék szoktatni. Ezért a könyvet akár a Kismama Babakonyhája című könyv folytatásának is tekintheted. A legtöbb receptnél megtalálod ugyanis a babaétel elkészítésére vonatkozó útmutatót is. Másodszor: nincs benne semmi bonyolult, időigényes és drága, csak csupa olyasmi, amit bárki egyszerűen beilleszthet a mindennapjaiba. Harmadszor: ezt a fogyókúrát a szoptatás alatt is nyugodtan elkezdheted!

Kezdjük az alapoknál!

Először biztosan nehéz lesz megszokni, hogy nem használsz cukrot, de hamarosan észreveszed majd, milyen finomak és összetettek a természetes ízek, és egyébként mennyire elnyomja ezeket az édesítés. Hasonló a helyzet az ízfokozókkal, a sok sót, színezéket és aromát tartalmazó, vagyis felesleges adalékanyagokban dúskáló élelmiszerekkel. Vigyázz ezekkel, és ha csak teheted, ne egyél ilyet! Túlságosan nagy a csábítás, hogy többet és többet egyél belőlük, és ez a hatás pontosan az adalékanyagoknak köszönhető. Hamar megmutatkozik a természetes élelmiszerek, alapanyagok áldásos hatása. Nemcsak a súlyod csökkenését tapasztalod, hanem az életerőd is visszatér, elmúlnak a makacs fejfájások, szebb lesz a bőröd, könnyebben gyógyulsz a betegségekből.

Törődj magaddal is!

Sokszor alakul úgy, hogy az evéssel vigasztaljuk magunkat, vagy ezt tekintjük a legjobb stressz elleni fegyvernek. Ebből a könyvből segítséget és ötleteket kapsz arra is, hogy lépj ki ebből az ördögi körből, hogyan találhatsz más örömforrásokat.

Milyen szuper érzés lesz, amikor már másnak is feltűnik, hogy fogytál! De a legnagyobb öröm mégiscsak az, amikor beleférsz a régi ruháidba. Hát még amikor mehetsz újakat próbálni! Addig is kényeztetheted magad új frizurával, fitneszbérlettel, szaunával, amiről természetesen a szoptatás alatt sem kell lemondanod.

Nyerd meg a családodat!

Nekem nagyon ízlenek a menüsorok receptjei alapján főzött ételek, de a párom és a gyerek nem mindig elégedett azzal, ami az asztalra kerül – írtátok sokan a babaszobás fogyókúra kapcsán. Valóban tény, hogy annak, akinek célja van, sokkal könnyebb változtatnia a megszokott étkezésen, mint annak, aki csak azzal szembesül, hogy eltűntek bizonyos fogások a családi asztalról. Idő kell ahhoz, hogy fogyási szándék nélkül is megszeressék az egészséges, zsírszegény, magas rosttartalmú és vitamindús ételeket. Biztatni szeretnélek, hogy a nem mindig elismerő visszajelzések ellenére folytasd bátran! Egyrészt nagyon kedvedet szegheti, ha a többi családtagnak külön főzöl, és időmilliomos sem vagy. Másrészt hosszú távon a többi családtagnak sem előnyösek az egészségtelen, hizlaló, tápanyagokban szegény ételek, még akkor sem, ha ők nem túlsúlyosak. Idővel meg lehet szeretni az új étkezési stílust, illetve bizonyos pontokon, például a fűszerezésnél akár változtathatsz is a könyv receptjein az ízléseteknek megfelelően.

A könyv Facebook-oldalán pedig kérdéseket is feltehetsz a szerzőnek, sőt újabb és újabb tippeket, recepteket találsz.