Baba

Nem fűtenek a gyerekekre a klinikán

Nem csak a János Kórházban, hanem a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán sincs fűtés.
2017. Szeptember 27.

Az RTL Klub rejtett kamerával készített riportot a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, miután egy nézőjük azt írta, hogy hideg van és a radiátorok nem működnek. A forgatócsoport azt tapasztalta, hogy a gyerekek sapkában, kabátban vannak és valóban hideg van. Az egyik fekvőbeteg osztályon már melegebb volt a levegő.

A gyermekklinikán dolgozók azt mondták, hogy felújítják a rendszert és a fűtés még nem indult be. A munkálatok már tavasszal elkezdődtek és még nem végeztek. Munkások szerint még egy hónapig is eltarthat mire lesz fűtés.

A hétvégén derült ki, hogy a János Kórházban sincs fűtés, ott elromlott a kazán.

Az RTL Klub megkérdezte az Emmi minisztert is, Balog Zoltán azt mondta, hogy a fűtési szezon kezdetére mindenhol lesz fűtés. A riporter közbevetette, hogy már fűtenek a lakóépületekben, a központi fűtést már bekapcsolták. Ahol szükséges bekapcsolják, ahol pedig nem működik a fűtés, mert nem sikerült még üzembe állítani, ott üzembe fogják állítani a lehető leggyorsabban – válaszolta a miniszter.

A Semmelweis Egyetem közleménye szerint a gyermekklinikán a teljes fűtési rendszer energetikai felújítása zajlik, három osztályt is átköltöztettek másik épületbe. Azt is írják, hogy alternatív módszerekkel biztosítják a meleget, pl. olajradiátorokkal, klímafűtéssel. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkával a fűtési szezon kezdetére végezzenek.

Kapcsolódó cikkeink:

Mi az ideális hőmérséklet a lakásban?

Jogod van a gyerekkel maradni a kórházban!

Forrás: RTL Klub