Baba

Nem sok jövőt jósoltak az orvosok a szürke zónában született kislánynak

23 hetesen és 6 naposan jött világra az a kislány, akit igazi csodának tartanak az orvosok, hisz vajmi kevés esélye volt az életben maradásra, ám a kicsi küzdött és végül győzött. Most 3 éves.
2018. Március 08.
Nem sok jövőt jósoltak az orvosok a szürke zónában született kislánynak

Kelley Benham, aki mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően esett teherbe, és férje, Tom French sose gondolták volna, hogy ilyen csodának lesznek részesei. Kislányuk 23 hetesen és 6 naposan jött világra. Ezt a szakaszt az orvosok csak “szürke zónának” hívják, ekkor ugyanis gyakorlatilag élet-halál határán lebegnek a koraszülött gyermekek.

A Juniper névre keresztelt kislánynak – aki születésekor mindössze 566 grammot nyomott – sem jósoltak sok esélyt az orvosok az életben maradásra. A kórházban többször le is állt a szíve, szüleivel pedig közölték, hogy amennyiben mégis életben marad, úgy 80% eséllyel számos rendellenességgel kell számolniuk: vakság, bélműködési problémák, cerebrális parézis (mozgásfogyatékosság) és egyéb potenciális betegségek.

Ez a fantasztikusan erős kis lélek azonban nem adta fel a küzdelmet, és az extrém korai születés, valamint a sorozatos újraélesztések ellenére életben maradt. Mi több, tavaly tavasszal töltötte be a 3. életévét. A problémamegoldó képessége, valamint a kognitív funkciói átlagon felüliek, és habár a puzzle játékban nem jeleskedik, a szülei a világon a legboldogabbak.

Egyelőre azonban a tudósok sem tudják pontosan, hogy a “szürke zónában” születésnek milyen hosszú távú hatásai vannak.

(Cikk forrása)

Kapcsolódó cikkeink koraszülött baba témában: