Baba

Ő II. Erzsébet királynő legkisebb dédunokája

A szó szoros értelmében véve igaz, hogy a tavalyi év igen termékenynek számított az angol királyi család életében. Több baba is született, nézd meg, ki a legkisebb!
2022. Május 17.
Zara és Mike Tindall családja két kislány után egy kisfiúval bővült (Fotó: Getty Images)

Sokan szinte lélegzetvisszafojtva várják, hogy sor kerüljön végre a nagy bejelentésre, miszerint Vilmos herceg és Katalin hercegné a negyedik gyermeküket várják. Azt tudjuk, hogy Katalin a szíve mélyén nagyon vágyik egy újabb kisbabára, az azonban a jövő titka, hogy valóra válik-e ez a kívánsága. Amíg erre várunk, az angol királyi család többi tagja sem tétlenkedik: csak 2021-ben 4 dédunokája született II. Erzsébet királynőnek!

A sort Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank kezdte, akik februárban lettek a kis August Philip Hawke Brooksbank szülei.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonPrincess Eugenie (@princesseugenie) által megosztott bejegyzés

Márciusban Zara és Mike Tindall jelentették be, hogy világra jött a harmadik gyermekük, a 7 éves Mia és a 2 éves Lena után egy kisfiú, Lucas Philip Tindall érkezett a családba. Érdekesség, hogy Lucast és Augustot egyszerre keresztelték meg.

A következő kisbabáig június 4-ig kellett csak várni, ekkor született meg Harry herceg és felesége, Meghan Markle második gyermeke, aki a Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta.

Szeptember közepén Eugénia hercegnő lánytestvére, Beatrix hercegnő is életet adott egy kisbabának, akit Sienna Elizabeth Mapelli Mozzinak neveztek el.

Egymásra licitáltak

Azt már megszokhattuk az évek alatt, hogy az angol királyi család tagjai sokszor választottak különleges módot vagy beszédes időpontot arra, hogy a világ tudtára adják, hamarosan bővül a családjuk. Meghan, Eugénia és Beatrix hercegnő szinte egymásra licitáltak azzal, ahogy bejelentették a gólyahírt: a lavinát Harry herceg felesége indította el, aki úgy érezte, Eugénia esküvője a legideálisabb időpont arra, hogy hírül adja, hamarosan megérkezik első gyermekük, aki végül az Archie nevet kapta. Az időzítéssel sokan nem értettek egyet, hiszen finoman szólva is “ellopta a showt” a menyasszony nagy napján.

A megbántott Eugénia hercegnő személyes Instagram oldalán osztotta meg boldogságát a követőivel még 2020 szeptemberében: férjével egy babacipőt tartottak a képen és 2021 kezdetét jelölték meg várható születési időpontként. Eugénia testvére, Beatrix hercegnő Meghan és Harry 3. házassági évfordulójának napján tudatta a világgal, hogy kisbabát vár. A nagy hír a Buckingham Palota Twitter oldalán jelent meg, és az állt benne, hogy az angol királyi család minden tagja örül az új gyermek őszi érkezésének. Akár a véletlen műve is lehetne, hogy Beatrix épp Meghanék évfordulóján kerített sort a bejelentésre, sokan azonban visszavágást sejtenek: “Ez egy egyértelmű üzenet Harrynek és Meghannak, akik elvonták a világsajtó figyelmét Eugénia hercegnő esküvőjéről, amit Beatrix minden bizonnyal nem felejtett el” – mondta az esettel kapcsolatban Robert Jobson, az angol királyi család bizalmasa. Meghan valószínűleg tanult a leckéből, kislányuk érkezéséről ugyanis visszafogottabban, egy meghitt fekete-fehér fotóval adtak hírt Valentin napon, pont úgy, ahogy 37 évvel ezelőtt Diana és Károly herceg tette.

Hurrá, megérkezett!

Beatrix hercegnő nagy napja 2021. szeptember 18-án érkezett el, ekkor adott életet kislányának, Siennának a londoni Chelsea and Westminster kórházban. A baba kicsivel több mint 2700 grammal látta meg a napvilágot, nevét azonban nem tették közkinccsé születése napján. A kislány születését elsőként az újdonsült édesanya tudatta a világgal személyes Twitter oldalán, majd a Buckingham Palota hivatalos közleménye is megérkezett. 

View this post on InstagramA post shared by Edo Mapelli Mozzi (@edomapellimozzi)

Ebben – az angol királyi család történetében először – említésre került egy, az apuka korábbi kapcsolatából született kisfiú,

Christopher Woolf is, aki az újszülött féltestvére, és akit Wolfienak becéznek. Beatrix hercegnő nagyon megszerette Wolfiet, ezért teljesen egyértelmű volt, hogy ő is fontos része lesz a kis Sienna életének. A kislány, akit idén május elején kereszteltek meg, II. Erzsébet királynő 12. dédunokája.