Baba

Óriásbabát imádnak a szülők a neten

Egy édesanya videót tett közzé a TikTokon kilenc hónapos kisfiáról, aki akkora, mint egy átlagos kétéves. „Már a látványától is fáj a hátam” - viccelődött az egyik kommentelő.
2023. Július 03.
Óriásbaba
Kép: pillanatkép / TikTok

Vírusként terjed a videó egy kisfiúról, aki édesanyja szerint annyit nyom, mint egy átlagos kétéves gyerek. Hannah Lee Files, az anya elmondása szerint nagyobbik fia súlya is jelentősen eltért ennyi idősen a kortársaitól.

A most közzétett videón látható kisfiú több mint 13 kilogramm, noha még csak kilenc hónapos. A vaskos kisfiút imádják az anya követői, sokak szerint egészségesnek és boldognak tűnik, van, aki szerint a duci babák a legaranyosabbak.

Egy anya így fogalmazott: „Imádom a duci babákat. Nekem egy 15 kilós egyéves gyermekem van.”

“Odavagyok a vaskos babákért, de már a látványtól is fájni kezd a hátam” – viccelődött valaki más.

A babák súlyfejlődését sok minden alakítja és egyénenként nagyon eltérő mind a hosszgyarapodásuk, mind a testsúlyuk alakulása. Általánosan elmondható, hogy a féléves korukra megduplázzák, egyéves korukra pedig megháromszorozzák súlyukat. A konkrét számok mellett a percentilis görbe nyomon követése fontosabb. Az egészséges táplálkozásra azonban érdemes odafigyelni, kerülni a cukros ételeket, édességeket, sok gyümölccsel, zöldséggel kínálni a babát.

forrás: kidspot.com