Baba

Összefog a gyermekgyógyász szakma a tévhitek ellen

A szülők több mint fele a közösségi médiából, internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségével kapcsolatban aggálya támad - derül ki egy közelmúltban végzett hazai felmérésből.
2018. Június 26.
Összefog a gyermekgyógyász szakma a tévhitek ellen

A Kiskanál Kommandó gyermek dietetikai mozgalom által 1364 fő megkérdezésével zajlott véleménykutatás adatai szerint a kisgyermeket nevelők 51,1 %-a inkább ad egy-egy szakmainak mondott online csoport tagjainak véleményére, semmint, hogy kikérje a gyermekorvos, vagy a védőnő véleményét. Szakemberhez sok esetben már csak akkor kerül a gyermek, miután az online diagnosztizálás csődöt mond és a kicsi állapota súlyosra fordul, és kórházi kezelést igényel.

A gyermekgyógyászatban tevékenykedő szakemberek, így gyermekorvosok, védőnők, dietetikusok összefogást sürgetnek a probléma megoldására: CSECSEMŐKOR, KISGYERMEKKOR: A KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZEREPE – EGYÜTT, A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT címmel június 29-én, pénteken 11.00 órától, Budapesten kerekasztal-beszélgetésre invitálják a közösségi média hazai véleményformálóit – bloggereket, csoportadminokat – hogy elinduljon egy közös gondolkodás, edukáció a gyermekek egészsége érdekében. A szakma célja az, hogy tévhitektől mentes, hiteles információk áramoljanak a szülők felé akkor is, ha azok nem szakember tanácsát kérik ki először.

A rendezvényen felszólal Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Dr. Cseh Áron, a Magyar Gyermekorvosok Társasága Fiatal Gyermekorvos Szekciójának elnöke, Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Klausz Melinda, közösségi média szakértő, valamint Lukasz Rebeka, a Kiskanál Kommandó vezetője.

Forrás: Kiskanál Kommandó