Baba

Programajánló

Fesztivál, vidámpark, esküvő, Duna-part, Őrség - és ez csak néhány a gazdag kínálatból.
2011. Augusztus 05.

Kölyökfesztivál SzentendrénTöltsetek egy jó hétvégét (augusztus 13–14.) a szentendrei Postás strandon! A hétvégi kölyökfesztiválon családi tornától a divatbemutatón át a meseszínházig rengeteg jó programot találtok. A színpadi produkciókon kívül ugrálóvár, csúszdás légvár, rodeóbika, szerencsekerék, bohócok, porondmester, kikiáltó, lufihajtogatás, arcfestés, játszóház, növényültetés és sok más élmény vár.

Vidámpark éjszaka

A nagy sikerre való tekintettel idén is nyitva a Vidámpark minden pénteken és szombaton, szeptembertől csak szombaton, a megszokott nyitva tartáson túl, hajnali fél 2-ig élvezheted a fényárban úszó játékok élményét:Dodzsem, T-Rex, top spin, flying circus, hip-hop, break cance, Ikarus, túlvilág kapuja – horrorutazás, torony, spinning coaster, kosárlabda, bika, lézerdodzsem, lézer-céllövölde, gokart.

Az éjszakai belépő ára: 2900 Ft

Az éjszakai utalványt (2900 Ft) elővételben is meg lehet vásárolni jegypénztárainkban.

Vidámpark a Szigeten, Sziget a Vidámparkban

Ha már erről van szó, nézz be az ország legnagyobb fesztiváljára! A Nagyszínpaddal szemben mintegy 1000 négyzetméteren felállított vurstli az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik a Sziget idei 60 helyszíne közül. A Kelet-Európa Vurstliban lesznek többek között hagyományos dobójátékok, dugós puskás céllövölde, mesecsónakból horgászás, termelési jósda, lottósorsolás Lóri néni lakásában, a világ legkisebb óriáskereke, erőművész, szakállas nő, vattacukorárus, míg éjszakánként a vurstli Etno in Tranzit nevű nemzetközi zenekara muzsikál majd.

A fesztivál idején Citypasszal vagy sértetlen Sziget-karszalaggal 30 százalékos kedvezménnyel látogatható a városligeti Vidámpark is! Érdemes benézni, mert négy új nagyüzemmel: két körhintával, egy csoportos óriáscsúszdával és egy „óriáspolippal” is gazdagabb lett az intézmény.

Barokk esküvő GyőrbenEgy klasszikus 17. századi barokk esküvő részese, sőt főszereplője lehet az a pár, amelyet kiválasztottak a győri Barokk Esküvő házasulandóinak, hogy több ezer ember előtt, hagyományos barokk stílusban összeházasodjanak.

Az egész napos forgatag persze a gyerekeknek is kedvez! Körhinta, csúzlizda, labirintusok, barokk játszótér, kézműves-foglalkozások, játékos aranytallérgyűjtés és -beváltás a piactéren.

Nézd meg a saját szemeddel, mire számíthatsz!

Hétrétország

2002 óta várja rendezvényeivel a látogatókat Magyarország egyik legszebb térsége, az Őrség. Hétrétország – a szerek és porták fesztiválja. „Aktív fesztivál” – mert alkotótáborok, workshopok formájában képzési, oktatási és közösségformáló funkciót is betölt.Programjában értékes, újszerű művészeti produkciókat vonultat föl élvonalbeli előadókkal, szinte valamennyi művészeti ágból. 14-én Szalóki Ági előadását láthatjátok, 16-án Berecz András mesél, 19-én Ferenczi György és a Rackajam ad jókedvű koncertet. Biofarm, állatsimogató, lovastanya, gyöngyfűzés, pónilovaglás vár. Ja, és szeszfőzde!