Baba

Ezeknek a fiúneveknek csodás a jelentése, mégsem adja őket senki

Ismered ezeket a csodás jelentéssel felruházott, ám egyáltalán nem átlagos fiúneveket? Lehet, hogy épp itt találod meg az új kedvencedet!
2022. Október 20.
Síró kisfiú
Csodaszép jelentésű fiúnevek, amiket ritkán választanak a szülők

Mind a fiú-, mind a lánynevek között találunk olyanokat, amik valamiért a közelébe sem férkőznek a leggyakrabban választott utónevek 100-as listájának. Az alábbi, kisfiúknak való nevek igazán szép jelentéssel bírnak, mégis méltatlanul ritkák: megérdemelnék, hogy többen vegyék fontolóra ezeket a cseppet sem mindennapi neveket, amikor születendő fiúknak keresik az igazit.

10 ritka fiúnév csodás jelentéssel

  • Arif

A sort egy arab eredetű, fontos jelentéssel bíró, Magyarországon rendkívül ritka keresztnév nyitja. Az Arif azt jelenti, tanult, tudós, megfontolt.

  • Bjárke

Ez a szinte sosem hallott férfi név dán eredetű, és a jelentése egy életen át büszkeséggel töltheti el a viselőjét. Annyit tesz, erős és kitartó, mint egy medve.

  • Domos

Latin-magyar eredetű, elvétve felbukkanó fiúnév, ami megérdemelné, hogy a szülők gyakrabban válasszák. A Domonkos régi magyar becézőjéből önállósult név azt jelenti, Istenhez tartozó, vasárnap született fiú

  • Kolta

Magyar és szláv eredetű, nagyon ritkán használt keresztnév, ami a Miklós szláv változatának rövidülése. Jelentése nagyon szép: a nép diadala, győztes nép. 

  • Lóci

Bár becenévként olykor-olykor találkozhatunk vele, azt csak kevesen tudják, hogy ez a név mára önállósult, így anyakönyvezhető is. A Lóránthoz hasonlóan magyar eredetű és azt jelenti, bátor, merész.

Újszülött kisfiú alszik

Sok kisfiúnak állna jól egy-egy ritka keresztnév meseszép jelentéssel

  • Mevrik

Angol eredetű, itthon rendkívül ritkán választott fiúnév, ami nagyon pozitív jelentést hordoz. A Mevrik annyit tesz: egyedülálló, kivételes gondolkodású, független férfi.

  • Naren

Igazán különleges és ritka, szanszkrit gyökerekkel rendelkező keresztnév, ami azt jelenti: kiválasztott, a tömegből kitűnő, felsőbbrendű ember. 

  • Raed

Ez a rövid keresztnév rendkívül ritkán választott hazánkban, pedig megérdemelné, hogy több kisfiú viselje. Arab eredetű, a jelentése pedig igazán sokatmondó: vezér, újító, bátor felfedező.

  • Surd

Valószínűleg kevesen találják el elsőre, hogy ez az elszórtan előforduló fiúnév magyar eredetű, és a jelentése is csodaszép, annyit tesz ugyanis, hogy herceg. 

  • Zobor

Ez a magyar-szláv eredetű férfi név csak elszórtan fordul elő Magyarországon, pedig szép a hangzása és a jelentése is. A Zobor annyit tesz: összefogás, összetartás, gyülekezet.

(Fotó: Getty Images)