Hozzávalók:
1 kiló sovány túró, 40 deka málna, egy csomag extrudált kukoricás kenyér, de ha nem szempont a gluténmentesség, akkor teljes kiőrlésű ropikenyér (Abonett), két evőkanál xilit (nyírfacukor), 2,5 deci tejszínhab
Tíz darab extrudált kenyérlapot hosszában félbevágunk, ezek lesznek a tortaszeletek oldallapjai. Másik tíz hosszabbik oldalából levágunk egy-egy kis sarkot úgy, hogy tíz tortaszelet formájú háromszög maradjon meg. A levágott sarkokat, az esetlegesen elrontottakat és a maradékot összemorzsoljuk és mély tálba gyűjtjük, majd hozzáadjuk a túrót és a xilitet. A málnából tizenegy szép nagy szemet félreteszünk, a többit szintén a tálba borítjuk és az egészet alaposan összekeverjük.
Egy nagy kerek tortatálon körben elrendezzük a háromszög alakú tortaszeletlapokat. A málnás túrókrémhez nyomjuk a tejszínhab felét, könnyedén összeforgatjuk, és a krém egy részét nyomózsákba kanalazzuk. A tortalapokra egyenként kis csíkokat nyomunk, két oldalról rátesszük az alaplapra a két keskeny oldallapot. Könnyen odaragad. A nyomózsákból feltöltjük a szeletet kissé az oldallapokon túlig.
Miután mindegyik szeletet elkészítettük, a maradék krémet a középen lévő kis lyukba nyomjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, közvetlenül fogyasztás előtt tejszínhabbal és egy-egy málnaszemmel díszítjük a szeletek végét, a közöttük lévő réseket szintén tejszínhabbal töltjük ki. Az extrudált szeletek finom piskótaszerűvé puhulnak. Aki épp fogyókúrázik, legfeljebb egy szeletet egyen egy nap!
Forrás: Kismama magazin