Baba

Szivárgó anyatej: Chrissy Teigen őszinte fotót osztott meg

A modell őszinte fotót osztott meg a szülés utáni időszakról.
2023. Január 27.
chrissy teigen
(Kép forrása: Jim Bennett/Contributor/Getty Images)

Chrissy Teigen általában nagyon nyíltan szokott beszélni az anyaságról, a terhesség utáni változásokról, és a nehézségekről is. A legújabb Instagram bejegyzésében is egy igazán őszinte fotót osztott meg a szülés utáni valóságról.

A modell két hete hozta világra John Legenddel közös harmadik gyermekét, Esti Maxine-t. A kismama a napokban közzétett egy új képet, amin egy fekete selyemruhában látható, szivárgó anyatej okozta foltokkal.

Rengeteg édesanya kommentelt Teigen posztjához, akik megköszönték, hogy büszkén mutatja meg a szülés utáni élet valóságát, vagy éppen megosztották saját történeteiket. Az egyikük a „szülés valóságának” nevezte, míg egy másik anya azt írta: „Tetszik, hogy normalizálod a mindenféle szivárgásokat a szülés utáni első hetekben. Éjszaka felébredsz, és azt kérdezed: Ez pisi? Tej? Vagy izzadság? Olyan sok a  választási lehetőség”.

„Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna, szivárgott mindkét mellem, és a gyógyulóban lévő császármetszéses hegem” – idézte fel egy édesanya.

Ahogy arról korábban a Gyerekszoba.hu is írt, az anyatej szivárgása a mellből szülés után gyakori és normális jelenség, ami akkor jelentkezik, amikor a test éppen hozzászokik az anyatej előállításához. Az anyatej szivárgása általában átmeneti, és megszűnik, amint a test alkalmazkodik a szoptatáshoz. Addig is, ha kényelmesnek találod, segíthet, ha melltartóbetétet használsz, amiből létezik egyszer és többször használható változatok is.

Forrás: thebump.com