Baba

Váratlanul a családi nyaraláson szülte meg koraszülött babáját egy nő

A családnak szét is kellett válnia a történtek miatt.
2022. Július 20.
Kép:  Ondrooo/Getty Images

Mivel Bethany Cleatheroa csak a második trimeszter végén járt, ő és a férje, Jan úgy gondolták, hogy még hátra van 3 hónap, a harmadik gyerekük világrajöveteléig. Tévedtek.

A házaspár és két gyermekük vakációzni ment Ciprusra, éppen a nyaralás utolsó napját töltötték, amikor Bethany vajúdni kezdett. A férj azonnal bevitte őt egy kórházba, ahol a szülés közben komplikációk léptek fel. Jan komolyan megrémült, hogy a babát és a feleségét is el fogja veszíteni.

Végül a kicsi Molly megszületett, de mivel koraszülött, komoly ellátásra van szüksége, így átszállították egy másik kórházba, míg az édesanyja abban az intézményben maradt, ahol a baba világra jött.

Ez önmagában is bárkinek megterhelő lenne lelki, de a családnak még komoly anyagi nehézségekkel is szembe kell néznie, ugyanis a biztosításuk nem terjed ki az újszülött ellátására, sem pedig a hazahozatalára, és a ciprusi orvosok szerint a kicsinek még 3-4 hónapig inkubátorban kell maradnia.

Az anyuka Cipruson maradt, hogy az újszülött közelében legyen, míg az apa hazautazott a másik két gyerekükkel az Egyesült Királyságba, hogy ne gyarapítsák ők is tovább a kiadásokat és dolgozni tudjon.

A család a brit nagykövetséghez fordult és felvette a kapcsolatot a jótékonysági szervezetekkel. 

Itt találsz képeket a családról.