Baba

Volt, aki Audi Q7-esre költötte az autótámogatást

Július elsején indult a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. Az eladási listát a Dacia vezeti, de volt, akik Audi Q7-est vett állami támogatással.
2019. Szeptember 18.
Volt, aki Audi Q7-esre költötte az autótámogatást (fotó: iStock)

Varga Mihály Facebook oldalán közzétett egy grafikont, “érdekes lehet, hogy az eddig megkötött közel 700 szerződés milyen típust tartalmaz. Az ábrából jól látszik, hogy a program azokon a családokon tudott segíteni, ahol érdemi hatása volt az állami támogatásnak, vagyis e nélkül nem valósult volna meg a család autóvásárlása” – írta Varga.

Volt, aki Audi Q7-esre költötte az autótámogatást

A listát a Dacia vezeti, de a Napi.hu összeállításából kiderül, hogy volt, aki Audi Q7-est vett állami támogatással.

A lap az importőröktől a következőket tudta meg:

  • a Toyota Central Europe Kft. elmondta, hogy két, kedvezmény nélkül 23 millió forintról induló Lexus RX L terepjárót biztosan eladtak állami támogatással.
  • a Skodánál már több mint 500 szerződést kötöttek hétszemélyes Kodiaqra. A Porsche Hungária szerint jellemzően 10 millió forint fölé extrázott változatokat választottak a nagycsaládosok.
  • a Volvo Autó Hungária Kft. szerint csak a 17,9 millióról induló XC90-es terepjáróhoz jár támogatás. Eddig hármat adtak el nagycsaládos kedvezménnyel, 4-5 előrehaladott tárgyalást folytatnak és 1-2 ügyfél a bankkal, illetve a hatósággal egyeztet.

Az autóvásárlási támogatást a három- vagy többgyermekes családok igényelhetik, 7 személyes autóra. Összege 2,5 millió forint, ami maximum a jármű bruttó vételárának felét teheti ki. A az érdeklődés hatalmas, a kérelmek elbírálása lassú: az elmúlt két hónapban beadott igények 10 százalékát sem dolgozta fel a Magyar Államkincstár – írja 444.hu.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 444.hu