befőzés
Ezt tedd a szirupba, hogy élénk színű legyen a gyümölcs! – 10 hasznos tipp befőzéshez
Még kezdő vagy a házi befőzésben? Mutatunk néhány hasznos tippet, hogy fel tudd tölteni a kamrapolcot télire a nyári gyümölcsökből készült befőttekkel.
Figyelmeztet a Nébih: a népszerű tartósítószert csak indokolt esetben használjuk a befőzéshez
A nem megfelelő körülmények között készült vagy tárolt késztermékek komoly egészségügyi kockázatot is jelenthetnek, ahogy az is, ha nem a megfelelő tartósítószert használjuk a befőzéshez.
Hogyan tehetjük el, tartósíthatjuk a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket?
Többféle módon tartósíthatjuk a szezonális finomságokat, hogy később is élvezhessük az ízüket és a bennük található értékes tápanyagokat, vitaminokat.
Sütőben is készíthetsz szilvalekvárt, mutatjuk, hogy!
A szilva egyszerre édes és fanyar, így nagyon sokféleképp lehet játszani az ízekkel még a befőzés során is, akár a tűzhelyen, akár sütőben készül a lekvár.
426 adag ételt készített el nyolc hónapra előre egy anya a családjának
Napi két étkezés kijön a spájz tartalmából, októbertől májusig.
Vigyázz, kész, főzz!
Az első gyerek születése után - sok egyéb mellett - a házi munka is alapos újratervezésre szorul. Kedves olvasónk, Mikusi Eszter praktikus tanácsai talán nektek is segítenek.
Az otthon ízei – babáknak
Ómamáink, nagyanyáink konyhája a nyári hónapokban - különösen augusztusban - varázslatos műhellyé vált. Csillogó befőttes üvegek sorakoztak, celofán papírok zizegtek, rotyogott a lekváros fazék, forrt a dunszt, dunyhák alatt hűltek a kész befőttek.