élelmiszerbiztonság
Ezt az állatfigurás kekszet ne add a gyereknek
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatfigurás kekszet vont ki a forgalomból, megnövekedett akrilamid tartalom miatt. A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy az alábbi kekszet ne adja senki a gyermekének.Okosan készítsd oda a tízórait!
Az új tanév kezdetén a számos teendő között arra is érdemes odafigyelni, hogy tízóraira és uzsonnára mit és hogyan visznek a gyerekek az iskolába. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat.Vigyázz, mit adsz enni a kutyának
A vágyakozó szemeknek nehéz ellenállni, ugyanakkor a gazdiknak óvatosnak kell lenniük, ha arról van szó,hogy emberek számára ajánlott élelmiszerből kunyerál négylábú kedvencük.Ezt már ne add oda a gyereknek
Ha leszedem a penészt a lekvár tetejéről, még megeheti a gyerekem? Meghámozzam a gyümölcsöket? Tények és tévhitek, élelmiszerbiztonság a gyermekeknél.Tanévzáró értékelés a közétkeztető konyhákról
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai ellenőrei 1701 főzőkonyhát vizsgáltak meg: a meglepetésszerű helyszíni szemléken a konyhák több mint 7%-a ért el jeles eredményt, ugyanakkor 6%-uk elégtelenre vizsgázott.Bendőbe vagy a szemétbe?
Ha kisgyerek van a családban, még inkább odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérjába. Bár az élelmiszerek fogyaszthatósági idejét feltüntetik a csomagolásokon, előfordulhat, hogy már a lejárati dátum előtt minőségromlást tapasztalunk. De mi kerüljön a hasunkba, és mi a kukába?Vigyázz a földimogyoróval!
Alapjában véve egészséges és finom, a belőle készült növényi pástétomokat kisgyerekeknek is adhatjuk. Azaz: adhatnánk, ha nem volna az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb táplálékallergén.Új mumus, a melamin
Rendszeresen felröppennek hírek élelmiszerbotrányokról, mérgező vagy szennyezett termékekről, netán azok áldozatairól is. Ezúttal a melaminos kínai tejpor esete döbbentette meg a világot. Kell-e félnünk tőle?Ügyeljünk a tárolásra
Nyáron különösen nagy gondot kell fordítani az élelmiszerek helyes tárolására. A helytelen tárolás során ugyanis elszaporodhatnak az élelmiszereket károsító baktériumok, s akár egy könnyebb hasmenés vagy súlyosabb ételmérgezés is kialakulhat.