élelmiszerbiztonság
Bendőbe vagy a szemétbe?
Ha kisgyerek van a családban, még inkább odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérjába. Bár az élelmiszerek fogyaszthatósági idejét feltüntetik a csomagolásokon, előfordulhat, hogy már a lejárati dátum előtt minőségromlást tapasztalunk. De mi kerüljön a hasunkba, és mi a kukába?
Vigyázz a földimogyoróval!
Alapjában véve egészséges és finom, a belőle készült növényi pástétomokat kisgyerekeknek is adhatjuk. Azaz: adhatnánk, ha nem volna az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb táplálékallergén.
Új mumus, a melamin
Rendszeresen felröppennek hírek élelmiszerbotrányokról, mérgező vagy szennyezett termékekről, netán azok áldozatairól is. Ezúttal a melaminos kínai tejpor esete döbbentette meg a világot. Kell-e félnünk tőle?
Ügyeljünk a tárolásra
Nyáron különösen nagy gondot kell fordítani az élelmiszerek helyes tárolására. A helytelen tárolás során ugyanis elszaporodhatnak az élelmiszereket károsító baktériumok, s akár egy könnyebb hasmenés vagy súlyosabb ételmérgezés is kialakulhat.