glutén
Bűnös a kenyér?
Gyakran hallani mostanában erről a kalászos gabonákban előforduló fehérjéről, amellyel többféle betegséget is összefüggésbe hoznak. Tényleg ártalmas volna a mindennapi kenyér?
Kekszet a babának?
Állandó vitatéma a glutén (búzában, rozsban és árpában előforduló fehérje) bevezetésének helyes időpontja. És persze az sem mindegy, hogy mivel kezdjük?
Lisztérzékenység
Nehéz úgy elképzelni az életünket, hogy soha nem ehetünk boltokban kapható kenyeret, zsemlét, nem térhetünk be a sarki cukrászdába egy franciakrémesre.
Coeliakia (gliadin-, illetve lisztérzékenység)
A cöliákia (coeliakia) egy felszívódás okozta idült táplálkozási zavar, melyet klinikailag zsírszéklet, pókhas, a fejlődés elmaradása, hipovitaminózisok, azaz vitaminhányos állapotok és magatartási zavarok jellemeznek.