paradicsom
A legjobb paradicsomos tésztaszósz: így készíts vörös pestot
Az aszalt paradicsom adja a különleges ízét ennek a finom paradicsomos szósznak. Mutatjuk, hogy készítheted el!
Nem csak szósz készülhet belőle – Így tedd el a paradicsomot!
A napérlelte paradicsomok ízét télen is élvezhetjük, ha feltöltjük a kamrát paradicsomszósszal vagy éppen aszalt paradicsommal. Hogyan tartósíthatjuk még ezt a zöldséget?
Nébih: így tedd el biztonságosan a paradicsomot és nem leszel beteg
A paradicsom nemcsak a konyhák egyik kedvenc alapanyaga, hanem kiválóan alkalmas otthoni tartósításra is. Néhány dologra azonban figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a paradicsom biztonságos tartósításával kapcsolatban.
Képrejtvény: Hol a paradicsom az almák között?
Teszteld a megfigelőképességed és a gyorsaságod ezzel a képrejtvénnyel! Mennyi idő alatt veszed észre, hol az almák közé keveredett paradicsom?
Így érdemes lefagyasztani a paradicsomot
Erre érdemes figyelni, ha fagyasztással tennénk el a paradicsomot.
Házilag így készíthetünk aszalt paradicsomot
Sütőben is elkészíthető a házi aszalt paradicsom.
Ha így tárolod a paradicsomot, sokkal tovább friss marad
Így akár tíz napig is eláll a paradicsom!
Előzd meg a bőrrákot paradicsommal!
A rendszeres, napi szintű paradicsomfogyasztás felére csökkenti a bőrrákos daganatok növekedési ütemét - derül ki egérkísérletekből.
Újragondolt paradicsomleves mozarellagolyókkal
Még bőven tart a paradicsomszezon. Érdemes újfajta receptekkel kísérletezni. Íme az újragondolt paradicsomleves.
A paradicsom étvágyat is csinál
A paradicsomot gyümölcsként is fogyaszthatják a kicsik. Az élénkpiros gombócba könnyebben beleharapnak, mint az almába, uzsonnára, tízóraira is megfelelő, főétkezéshez kis kockákra vágva, köretként is adhatjuk.