Várandós konyha
Húsmentes étrend
Ha nem akarunk húst fogyasztani, különösen ügyelnünk kell a megfelelő táplálék-összetételre. A terhesség és a szoptatás idején semmiképp sem mondhatunk le az állati fehérjékről, a tejtermékekről, a tojásról. Hetente egyszer halat is érdemes fogyasztani.Miért éppen körte?
A tavasz első heteiben nem dúskálunk gyümölcsökben, legfeljebb a mélyhűtőt fosztogathatjuk. Jól jön ilyenkor a hűvös helyen remekül áttelelő zamatos körte! Élelmirost-tartalma kiemelkedően magas, ezért segíti az emésztést.Narancsos káposztasaláta
A savanyú káposzta az egyik legmegbízhatóbb C-vitamin forrásunk a téli hónapokban.Pulykás vacsorák
SZendvicstől a gyümölcsös curry-ig, pulykahússal.Ananászos édességek
Energiadús finomságainkat aktív, normális testsúlyú kismamáknak ajánljuk!Friss tavaszi zöldségekből
Spárgafelfújttól a sonkás tavaszi krunplisalátáig.Három harmad ételei
Kapjon meg mindent a magzat, amire szüksége van! Közben persze saját szükségleteiről is gondoskodnia kell a kismamának: ahogy múlnak a hónapok, más-más egészséges ételféleségekkel járunk a legjobban.Kalcium a kismama étrendjében
Szervezetünk alapvető építőkövei az ásványi anyagok. Testünkben legnagyobb mennyiségben a kalcium van jelen, mely a csontfelépítésben, az ingerület-átvitelben, az izommozgásban, a véralvadásban és számos anyagcsere-folyamatban is fontos szerepet játszik.Miért éppen tészta?
Táplálkozásunk alapját a gabonából készített ételek alkotják. A száraztészta előnye, hogy rendkívül hamar, különösebb főzési ismeretek nélkül is boldogulhatunk vele, és rendkívül sokféle lehetőség közül választhatunk, már ami a további ízesítést illeti.Padlizsánkrém
Különösen a balkáni és mediterrán térségben kedvelt alapanyag a padlizsán. Te is egészséges fogást varázsolhatsz belőle: készíts padlizsánkrémet! Ne ijedj meg, gyorsan megvan.Fontos építőkövek a kisbabádért
Nem könnyű úgy összeállítani az étrendet, hogy jóval több vitamint és ásványi anyagot, de csak 13 százalékkal több kalóriát tartalmazzon.Halat a tányérba!
Hetente harminc deka hal fogyasztásával sokat tehetünk magunk és a bennünk fejlődő magzat egészégéért. A hal értékes jódot és hosszúszénláncú, telítetlen (omega 3) zsírsavakat tartalmaz.