zsírsavak
Kismamáknak diót!
A kiegyensúlyozott, egészségtudatos táplálkozás létfontosságú elemei az egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavak. Ráadásul most kiváló őszi forrásaik a diófélék és más olajos magvak.Depresszió ellen: séta a barátnőkkel
Sajnos a szülés utáni időszak nem mindenkinek maga a rózsaszín boldogság. Még ha kívülről nézve minden rendben is van, megélni sokszor nagyon nehéz.Egyél halat, jót tesz a babának!
A magzat abból építkezik, amit megeszel. Persze nem kell patikamérlegen mérni az ebéded összetételét, de néhány dologra érdemes figyelni. Ha szereted a halat, hát most startolj rá. Úgy tűnik, megéri!Zsírt a gyereknek!
Hajlamosak vagyunk arra, hogy elfelejtsük: a zsírok fontosak, sőt elengedhetetlenek az egészséges fejlődéshez.Ez az étel segíti a koraszülöttek idegrendszerének fejlődését
Kanadai kutatók szerint a 29. terhességi hét előtt született koraszülötteknek magasabb a telítetlen zsírsavkoncentrációja, amennyiben édesanyjuk DHA-t (dokozahexaénsavat) szed a szoptatási időszakban.Zsírt a tejből, ne a bödönből
Talán meglepőnek tűnik, hogy csecsemőkorunkban fogyasztjuk életünk során a legtöbb zsírt. A zsír főként az újszülött korban fontos energiaforrás, a teljes szükséglet 40-50 százalékát fedezi.